20 Вересня, 2024
Чому виникає головний біль під час носіння окулярів! Причину такого стану обов’язково треба з’ясувати!

Чому виникає головний біль під час носіння окулярів! Причину такого стану обов’язково треба з’ясувати!

Підібрана оптика за наявності проблем із зором допомагає нам бачити навколишній світ у всій красі. Проте з якоїсь причини від окулярів раптом з’являється головний біль. Розберемося, чому так відбувається і що можна зробити у цьому випадку, інформує Ukr.Media.

Чому болить голова від окулярів

Спеціалісти називають кілька поширених причин, через які може з’являтися таке неприємне відчуття:

Неправильне визначення міжзіничної відстані

Під час підбору окулярів лікар вимірює відстань між центрами зіниць обох очей. Але бувають випадки, коли вимірювання робиться для одного органу зору — від середини зіниці до перенісся. При цьому фахівець ігнорує інше око, вважаючи другу відстань аналогічною. Однак у багатьох людей обличчя асиметричне, тому зроблений за невірними параметрами виріб починає викликати дискомфорт і біль через те, що людина постійно напружує очні м’язи, щоб сфокусувати зір.

Неправильна сила лінз в окулярах

Існує категорія покупців, які купують окуляри на власний розсуд — без консультації окуліста. У даному випадку вони ризикують не вгадати з оптичною силою лінзи. Адже готові оправи робляться за усередненим стандартом без урахування особливостей кожної людини. Зрештою покупець отримує лінзи з однаковою силою, які йому можуть зовсім не підходити.

Маленька оправа

Оправа, звичайно ж, має бути гарною, але якщо вона маленька і постійно стискає скроні під час носіння, то незабаром людина почне відчувати головний біль.

Вузькі лінзи

Ще одна модна тенденція, яка може зіграти злий жарт із людиною. Річ у тім, що такі лінзи не охоплюють поле зору, через що власнику таких окулярів доводиться постійно напружувати очні м’язи і дивитися повз них.

Зміна параметрів зору

Фахівці зазначають, що з віком у людей змінюються параметри зору: він може як погіршитися, так і покращитися. У останньому випадку необхідно контролювати гостроту зору і підбирати ті окуляри, які принесуть користь.

Носіння сонцезахисних окулярів

Найчастіше це відбувається з дешевими аксесуарами, які погано захищають від яскравих променів (ризик виникнення астигматизму) і до того ж подвоюють зображення, яке отримується. Підбираючи такі окуляри, також необхідно враховувати міжзіничну відстань.​​

Як позбутися головного болю під час носіння окулярів

На вибір окулярів значною мірою впливає думка і рішення окуліста. Якщо виписаний ним аксесуар спричиняє дискомфорт, необхідно знову звернутися до нього для коригування параметрів. Якщо окуляри були придбані самостійно і також викликають головний біль, то слід скористатися консультацією фахівця.

Наведені вище причини, які викликають головний біль, прибираються наступним чином: окуліст повинен правильно визначити міжзіничну відстань і виписати окуляри з правильною силою лінз. При цьому аксесуар має бути зручним у носінні: жодна деталь не повинна викликати дискомфорт. Фахівці радять не терпіти головний біль заради гарної оправи або модних лінз. У іншому випадку виникне накопичувальний ефект, який призведе до ще більшого погіршення зору.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *