Секрети соковитих і солодких кавунів.
Напевно, багато власників городів і дачних ділянок намагалися виростити кавуни, інформує Ukr.Media.
Але біда: далеко не завжди представник баштанних солодкий.
Чому так? Причина може бути в погодних умовах, несприятливих для кавуна.
Погода
Нагадаємо, як і всі баштанні, кавуни люблять тепло на межі спеки — не менше 30 градусів.
А якщо під час зростання температура повітря певний час не досягатиме +15 градусів, кавун припинить рости і, відповідно, цей плід буде несолодким.
А в похмуру погоду відбувається уповільнення процесу фотосинтезу, тому цукор не накопичується.
Це стосується і тіні. Будь навіть усе літо сонячним, але якщо рослина росла в тіні — готуйтеся до несмачного врожаю.
А ще вітер не люблять примхливі кавуни. Більше того, часто він завдає їм пошкодження. Зростання сповільнюється.
Полив
Друга причина — частий полив. Молоді рослини слід напувати не частіше 1 разу на тиждень, а починаючи з середини літа — 1 раз на півмісяця.
До речі, кавуни поливають виключно теплою водою: приблизно від +22 до +30 градусів.
Добрива
Третя причина — дефіцит мінеральних добрив у ґрунті. Радять «частувати» кавуни тим, що містить цинк, залізо, бор та марганець.
Їх додають у лунку під час посадки чи з допомогою краплинного поливу.
А органічні добрива вносять восени, при цьому обсяг не повинен перевищувати 8 кіло на 1 метр. А якщо грунт родючий — не потрібно їх додавати.
До речі, плоди робить несолодкими надмірна кількість азоту у ґрунті.
Сорт
Ще одна причина — особливість сорту. Пізні, як правило, солодші за ранні.