Зазвичай капуста псується під час зберігання через різні хвороби. Гниття може виникнути через сіру плісняву. Вона виглядає, як сірий пухнастий наліт, при цьому листя стає слизьким та гнилим. Хвороба з’являється через підвищену вологість та температуру.
Також, капуста може захворіти на склероціальну гнилизну, яка з’являється, коли овоч ще росте на грядці. Спочатку починає страждати нижнє листя. Воно стає слизьким та покривається білим нальотом, схожим на вату. Потім хвороба розповсюджується на весь качан.
Щоб не допустити появи проблеми, потрібно відправляти на зберігання лише здорові овочі. При цьому слід дотримуватися оптимальної температури та вологості. Періодично перевіряйте качани, щоб вчасно видалити хворі з них.