16 Травня, 2024
Чому жінки повинні їсти гранат з кісточками

Чому жінки повинні їсти гранат з кісточками

Гранат не просто так називають «королівським фруктом» – у нього є неймовірна кількість корисних властивостей та унікальний склад. Він навіть активно використовується в різних медичних цілях.
Завдяки своїм вітамінно-мінеральному комплексу він створює великий вплив на наш організм. Спробуйте і ви точно будете приємно враженні.

В соці граната міститься аж 16 видів амінокислот, а 6 з них (крім гранату) міститься лише в м’ясі. Тому, якщо ви не вживаєте м‘ясо, то необхідні корисні властивості ви можете знайти саме в гранаті. Прочитайте про всі дивовижні властивості цього фрукта, і ми впевнені, що ви почнете вживати його набагато частіше.

1. Природний інсулін

Цей фрукт дуже корисний при такому захворюванні, як цукровий діабет. Пів чайної ложечки гранатового соку, 3-4 рази в день можуть знизити рівень цукру.

2. Користь для гормонального балансу

У кісточках гранату містяться натуральні масла, які допомагають відновити гормональний баланс в організмі. Особливо, рекомендується вживати гранат при менструації, тому що, він знімає біль. А, також, допомагає при клімаксі та знімає головний біль.

3. Зниження тиску

Гранат просто необхідно вживати гіпертонікам, тому що, він знижує артеріальний тиск. При цьому не створює для організму негативних наслідків. А ще, цей фрукт відомий своїми заспокійливими властивостями. Якщо ви хочете позбутись безсоння та тривожності, відновити чи заспокоїти нервову систему, то додавайте в чай висушенні зерна гранату.

4. Дезінфекція ротової порожнини

Щоб дезінфікувати ротову порожнину та рот під час стоматиту, фарингіту або ангіни потрібно вживати відвар з гранатової шкірки, який, також, допоможе вам зняти біль.

5. Підвищення гемоглобіну

Людям, які страждають від анемії, потрібно випити по склянці гранатового соку (розведеного) 2-3 рази в день. Вживати за 30-40 хвилин перед прийомом їжі протягом 2-ох місяців.

6. Позбавлення відчуття голоду

Гранатовий сік допоможе вам тримати вагу в нормі вживаючи його по 1 склянці в день. Експерти стверджують, що такий ефект є через те, що в соці міститься поліфенол, а він здатний пригнічувати відчуття голоду.

7. Покращення пам’яті

Смачний спосіб покращити вербальну та зорову пам’ять: вживайте гранатовий сік протягом одного місяця щодня.

8. Допомога при запаленнях

Відвар граната може допомогти при захворюваннях печінки, вух, очей, нирок. Для його приготування вам потрібно 2 чайні ложки подрібненої кори та залити її 1 склянкою гарячої води. Потім прокип’ятити рідину протягом 40 хвилин. Відвар потрібно процідити та додати до нього кип’ячену воду. Вживати цей відвар 3 рази в день по 50 грамів за пів години до прийому їжі.

9. Захист від захворювань серцево-судинної системи

Якщо ви будете вживати гранат то значно знизите ризик смерті від серцево-судинних захворювань. А склянка гранатового соку захистить вас від інсультів та серцевих нападів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *