29 Квітня, 2024
Чому курага вважається близьким другом всіх жінок. Кілька дивовижних фактів

Чому курага вважається близьким другом всіх жінок. Кілька дивовижних фактів

На жаль, плоди абрикоса не зберігаються довго, тому людство придумало курагу – висушений абрикос. 

Потрібно зауважити, що курага вмістом вітамінів. Існує кілька видів кураги: урюк, кайса, аштак-паштак і власне курага.

Про користь кураги відомо досить давно, її широко використовують у народній медицині. Ми зібрали для вас кілька фактів про те, чим конкретно може бути корисний цей сухофрукт саме жінкам.

Склад:

Курагу цінують за високий вміст солей калію, а також кальцію, фосфору, заліза, натрію і магнію, клітковини, вітамінів групи В (В1 і В2), РР, С і А. Завдяки такому щедрому складу курага допомагає в профілактиці та лікуванні багатьох захворювань, використовується в косметології, а також є основним інгредієнтом популярної дієти.

тарілка з курагою

Для стабілізації роботи серця

Завдяки вмісту в куразі солей калію вона корисна людям, страждаючим від проблем з серцем. І дійсно, сухофрукт допомагає поліпшити роботу серця, сприяє нормалізації кров’яного тиску і серцевого ритму, а також підвищенню рівня гемоглобіну в крові. Лікарі стверджують, що курага зможе стабілізувати тиск вже за 15 хвилин.

Для профілактики серцевих проблем рекомендується з’їдати в день кілька шматочків кураги. Краще заздалегідь замочити її на 30 хвилин в прохолодній воді. Додавайте сухофрукт в каші, десерти, інші страви або їжте окремо, щоб уникнути проблем з серцем і тиском.

світла курага

Для нормалізації травлення

Курага містить велику кількість харчових волокон і сприяє поліпшенню роботі кишківника. Вживання сухофрукти допоможе вивести з організму важкі метали та захистить від зневоднення. Для найбільш ефективного результату їжте курагу за 20-30 хвилин до прийому їжі.

різні види кураги

Як засіб для схуднення

Попри те, що курага досить калорійна, її використовують для схуднення. Вся річ у тому, що сухофрукт надовго зберігає відчуття насичення. Курага дуже живильна, прекрасно очищає кишківник, позбавляє від зайвої рідини. Вона є одним з основних інгредієнтів популярної дієти розвантажувального дня – абрикосової монодієти.

Слідуючи такій дієті, потрібно з вечора замочити водою 200 г кураги, вранці випити рідину, а плоди розділити на 5-6 порцій і їсти протягом дня, запиваючи простою водою або чаєм.

У косметології

Курага активно використовується в косметології. Мало того, що вживання цього сухофрукти благотворно впливає на нігті, волосся і шкіру завдяки наявності в його складі антиоксидантів. З висушеного абрикоса роблять маски для обличчя та волосся. А ще можна розпарити два шматочки кураги й покласти їх на очі. Такий компрес відмінно знімає набряклість.

Тепер, знаючи про користь кураги, потрібно правильно її вибрати. Вибираючи курагу на ринку або в магазині, зверніть увагу на її зовнішній вигляд. Звичайно, нас завжди приверне яскравіша та апетитна курага, але вибирати потрібно іншу – бляклу і коричневу. Саме цей колір – природний для сушеного абрикоса.

Сподобалося ?! Поділися з друзями!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *