1 Липня, 2024
Чому не можна залишати на ніч брудний посуд на кухні. Падаю від утоми, але мию!

Чому не можна залишати на ніч брудний посуд на кухні. Падаю від утоми, але мию!

Вкотре скаржачись на головний біль і безсоння, мало хто із нас вважає, що причиною цього може стати залишений на ніч на кухні брудний посуд.

Тим часом наші предки ставилися до цього дуже серйозно. І в серед інших дій, покликаних убезпечити будинок і залучити удачу, ніколи не забували про миття посуду.

Редакція «Отож» вирішила розібратися в питанні й тепер точно знає, чому все-таки не можна залишати брудний посуд в на ніч.

Брудний посуд:

Причина перша, забобонна

Наші предки вірили, що в кожному будинку живе його дух – домовик. І всіма силами намагалися не розсердити «господаря». Адже ображений домовик буде мстити.

Точними ознаками його невдоволення є зниклі або знайдені в абсолютно несподіваних місцях речі. Особливо чайні ложечки та шкарпетки без пари. А також шурхіт і зітхання, що лунають у нічний час.

Домовик хвилюється за наш добробут, тому поводиться, як суворий батько. Найбільше його засмучують сварки в будинку, брудний посуд, залишений на ніч, і ножі на столі.

Причина друга, езотерична

Знавці містичних вчень твердо впевнені, що залишені звечора брудні тарілки залучають і підживлюють негатив, що обіцяє нечупарам безліч різних бід.

Подружжя може зіткнутися зі сварками й зрадою. Брудні чашки обіцяють проблеми з грошима і невдачі в справах. Черпак, залишений у каструлі на ніч, обіцяє бідність. Багато брудних ложок і виделок – до пліток і скандалів на роботі.

Незаміжня дівчина, у якої брудний посуд ночує у раковині, буде відштовхувати та відлякувати всіх чоловіків. Її також може замучити безсоння або сон буде неспокійним.

Той факт, що все перераховане має під собою реальну основу, підтверджують фахівці з фен-шуй, біоенергетики та навіть психологи. Недарма в англійській мові є слово “mess”, яке може перекладатися як «безлад» і «неприємності». Ці поняття взаємопов’язані.

Слід згадати й про те, що надійним засобом для захисту від темних сил із давніх-давен вважалося вирощування в житлі особливих «захисних» рослин. До них можна сміливо віднести й звичайне домашнє алое, що скромно стоїть на твоєму підвіконні.

Причина третя, об’єктивна

Потрібно відзначити, що є й абсолютно раціональні причини не залишати брудний посуд на ніч. Адже крім злих сил, залишки їжі в раковині приваблюють комах. А також є благодатним середовищем для розмноження хвороботворних бактерій.

Особливо актуальним це стає в літній період, коли через високу температуру повітря швидкість розмноження мікробів багаторазово збільшується. Також не слід забувати, що набагато простіше обполоснути пательню або каструлю звечора, не чекаючи, поки до неї присохнуть залишки їжі.

«Коли ви наводите лад у вашому домі, ви також наводите лад у своєму житті та навіть у своєму минулому», – нагадує нам головний принцип раціонального прибирання від японки Марі Кондо. «Де лад панує, там щастя гостює», – перегукується із ним народна мудрість.

І якщо якісь забобони допомагають нам навести порядок на кухні та в житті, стати трішки щасливішими й уникнути бід, то значить не так вже вони й погані. Бажаємо вам чистоти та порядку на кухні, здоров’я, радості та гарного настрою, дорогі читачі!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *