5 Травня, 2024
Чому ростуть родимки? Фахівець дала розгорнуту відповідь і запропонувала рішення

Чому ростуть родимки? Фахівець дала розгорнуту відповідь і запропонувала рішення

Ростуть ангіоми і родимки? У чому ж може бути причина і що цим робити? Давайте розберемо.

Дієтолог і практикуючий терапевт Тіна Фіалкова на сторінці в Instagram розповіла про механізм утворення родимок на тілі і розповіла, як можна вплинути на цей процес.

Є відомості, що певна кількість родимок, які повинні проявитися протягом життя, запрограмовано генетикою. Але, як і у всіх інших випадках, для прояву генетичної схильності важливу роль відіграють тригерні фактори.

Чому ростуть родимки? Фахівець дала розгорнуту відповідь і запропонувала рішення

Наш раціон дуже впливає на гормональний фон, в тому числі на рівень інсуліну. А інсулін підвищує білок групи ІФР (інсуліноподібний фактор росту), називається він – соматомедін або ІФР-1.Чим вище в організмі рівень ІФР-1, тим активніше проявляється нездоровий ріст: родимок, ангіом, кіст, поліпів.Якщо ваш інсулін в аналізах вище 7 мк Од/мл, то знайте, що соматомедін вже працює над зростанням чогось з перерахованого вище.

Рівень інсуліну регулюємо:

корекцією раціону (прибираючи перекушування і скорочуючись кількість швидких вуглеводів, молочних продуктів). регулярною фізичною активністю. повноцінним сном. Під час сну виділяється гормон росту, завдяки якому знижується рівень ІФР-1.

Крім ІФР-1, в зростанні гемангіом/ангіом також відіграє велику роль синдром домінування естрогенів.

Нагадаємо, що раніше нутриціолог Світлана Нікітчук назвала хитрощі, що допомагають прискорити метаболізм.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *