22 Листопада, 2024
Чому Європейці жують гвоздику, і що станеться, якщо робити так само

Чому Європейці жують гвоздику, і що станеться, якщо робити так само

Саме словосполучення «жувати гвоздику» звучить якось екстравагантно і не дуже апетитно. Ну хіба що, якщо запивати її глінтвейном, сидячи десь біля каміна.

Насправді ж, при всьому своєму насиченому запаху, в малих кількостях і в «сухомятку» пряність практично позбавлена ​​смаку. Зате, якщо розжовувати по дві-три бруньки в день, то ось, що станеться з організмом вже через кілька тижнів.

1. Покращиться травлення

Гвоздична олія стимулює вироблення травних ферментів. Цей факт підтвердить кожен, хто хоч раз обідав в індійському ресторані: їжа там не тільки специфічно гостра, але і значно підвищує бажання скоріше усамітнитися в туалетній кімнаті. Що, по більшій частині, є заслугою гвоздики і імбиру.

Розжовування гвоздикових суцвіть дасть ефект куди менш радикальний, зате допоможе позбутися від проблем з травленням і здуттям живота.

2. Зникне ранкова нудота або «морська хвороба»

Якщо вранці вас часто турбує нудота, то гвоздична «жуйка» допоможе за 10-15 хвилин вирішити проблему. Все через вищезгадану магію з травними ферментами, а також здатністю впливати на рівень цукру в крові.

З цієї ж причини буде не зайвим прихопити трохи прянощів в поїздку: це дозволить швидко зняти симптоми морської хвороби. Ось тільки вагітним від прийому даного засобу краще утриматися.

3. Печінка буде працювати краще

Печінка – головний фільтр нашого організму, який щодня відбиває атаку вільних радикалів. Тих самих, які змушують організм старіти і провокують ще масу нехороших речей. Підтримати відповідальний орган допоможе гвоздикова олія. А оскільки експерименти з чистими оліями можуть мати неприємні наслідки у вигляді отруєння і індивідуальної нестерпності, то безпечніше обмежитися «жуйкою» з спеції.

4. Десна стануть здоровішими, а подих – свіжим

Гвоздика має сильну антисептичну властивістю. Не дарма її олія використовується навіть в стоматології, як компонент тимчасових пломб. А тому розжовування гвоздики сприятливо позначається на здоров’я ясен і ротової порожнини в цілому.

5. Ви в цілому будете відчувати себе бадьоріше

Гвоздика прискорює більшість обмінних процесів в організмі, а тому і бадьорить краще кави. Правда, з метою регулярного підвищення тонусу цю спецію варто використовувати тільки людям з нормальним тиском.

На жаль, панацеї в світі все ще не існує.

А тому навіть у вельми корисною гвоздики є свої протипоказання:

1. Кровотечі

Не варто знайомитися з гвоздикою ближче, якщо турбують кровотечі будь-якої природи: спеція тільки посилить цей процес.

2. Знижений рівень цукру в крові

Гвоздична олія само по собі знижує вироблення глюкози, а тому при низькому цукрі може тільки погіршити гіпоглікемію. З усіма «витікаючими», аж до втрати свідомості.

3. Алергія

Індивідуальні реакції часом непередбачувані, а тому уважно прислухайтеся до свого тіла. І при перших же симптомах алергії припиніть прийом гвоздики.

***

Дана стаття носить виключно інформаційний характер. Не займайтеся самолікуванням і в будь-якому випадку проконсультуйтеся з кваліфікованим медичним фахівцем перед застосуванням на практиці будь-якої інформації, представленої в статті. Редакція не гарантує будь-які результати і не несе ніякої відповідальності за шкоду, яка може бути завдана внаслідок використання інформації, викладеної в статті.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *