19 Вересня, 2024
Щоб не втратити квітку троянди ніколи не робіть цих помилок з підживленням

Щоб не втратити квітку троянди ніколи не робіть цих помилок з підживленням

Майже всі садівники люблять вирощувати троянди на своїй ділянці. Однак, за ними потрібно правильно доглядати та підживлювати. Підгодівля – це важливий крок в догляді за трояндами, бо від неї залежить цвітіння квітів. Щоб рослина випустила гарні та великі бутони, потрібно дотримуватись певних правил.

Підгодівля.

Вносити підживлення трояндам можна коренево та позакоренево. Корисні речовини вносять під корінь. Для цього слід зробити лунку за 15 см від стебла, внести добрива та чорнозем, після чого закрити ґрунтом. В період дощів, підгодівля розчиниться та віддасть троянді потрібні речовини. В сухий ґрунт вносити добрива не можна.

Позакореневе підживлення насичує троянду корисними речовинами через листочки. Можна використовувати органічні або мінеральні добрива.

Чим можна та не можна підгодовувати троянди.

Гній – це найпопулярніше добриво для троянд. В пташиному посліді міститься багато корисних речовин та його легко застосовувати. Свіжий гній вносити трояндам не можна, інакше підвищується ризик захворювань або нападу шкідників.

Фосфор використовують протягом всього сезону, але не потрібно обмежуватися лише цим добривом. Калій, також, необхідний трояндам, щоб вони могли утворювати бутони. Ще троянди полюбляють азот, бо він виступає стимулятором росту та розвитку троянд. Його додають навесні. При внесенні азотних добрив восени знижується морозостійкість троянд. Якщо внести багато азоту, цвітіння відбудеться пізніше, а рослини стануть вразливими до хвороб.

Гарний спосіб підживлення – це настій з бур’янів. Покладіть в ємність траву, бадилля або бур’ян та 2 ст. л. кальцинованої соди. Залийте водою та зачекайте до закінчення процесу бродіння. Процідіть та розбавте настій водою в співвідношенні 3:10 й проведіть позакореневе підживлення.

Деревний попіл виступає ідеальним добривом для троянд, бо в ньому міститься велика кількість фосфору та калію. Його використовують для покращення росту пагонів та пишного цвітіння. На один трояндовий кущ додайте 200-300 грамів засобу. Вносять порошок до початку періоду цвітіння. Також, попіл використовують для профілактики грибкових захворювань. Залийте його водою в співвідношенні 1:2, залиште настоюватися протягом двох-трьох днів та проведіть обприскування кущів. Також, можна здійснювати полив добривом під корінь.

Можна використовувати для підгодівлі перепрілий гній або приготувати настоянку зі свіжого. Курячий послід розведіть з водою в співвідношенні 1:20, коров’як – 1:10 та залиште настоюватися протягом 7-10 днів на відкритому повітрі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *