Дуже смачний салат на зиму без стерилізації, без оцту, без цукру!

Рецепт простий, вся наша родина обожнює цей салат. Я можу відкрити баночку і просто всю її з’їсти — ось і вечеря! Дуже рекомендую Вам спробувати закрити хоча б кілька баночок на пробу.

Складові:

  • 2 кг баклажанів.
  • 1 кг солодкого перцю.
  • 700 грамів помідорів.
  • 700 грамів моркви.
  • 700 грамів ріпчастої цибулі.
  • 400 грамів яблук.
  • 10 зубчиків часнику.
  • Великий пучок петрушки (кропу).
  • 250 мл соняшникової олії.
  • 1 ч. л чорного перцю меленого.
  • 2 ст. л солі кам’яної.

Покроковий рецепт приготування салату на зиму з фото:

Всі овочі потрібно добре помити.

Нарізаю солодкий перець на невеликі шматочки. Ось такі:

Відразу всі овочі буду перекладати у велику емальовану каструлю.

Цибулю нарізаю на дрібні кубики та перекладаю в каструлю.

Моркву натираю на тертці й перекладаю в каструлю.

Помідори нарізаю на невеликі кубики та теж додаю до овочів.

Баклажани нарізаю на кубики й в каструлю.

Всі баклажани у мене не помістилися, частину відкладаю в глибоку миску.

Замітка: я баклажани «не вимочую», вони не гірчать. У мене баклажани зі свого городу. Але якщо Ви переживаєте, що будуть гірчити, то можете баклажани вже нарізані посолити й залити водою. Залишити хвилин на 20 і потім віджати та використовувати за рецептом.

Яблука нарізаю на кубики й теж до овочів.

Додаю до овочів в каструлі сіль і перемішую.

Порада! Сіль потрібно використовувати кам’яну куховарську.

Потім додаю соняшникову олію і ставлю каструлю на плиту на середній вогонь. Відразу ж додаю дрібно нарізану петрушку (можна кріп) і перемішую.

Овочі починають зменшуватися і поступово додаю баклажани, які залишилися.

Тушкуйте овочі близько 50 хвилин, я люблю, коли все м’яке. Ви можете і зменшити час готування. Періодично підходжу до каструлі та перемішую овочі.

За 5 хвилин до готовності додаю подрібнений часник (можна через прес або на дрібній тертці) і чорний мелений перець. Все перемішати, готую 5 хвилин.

Розкладаю салат по стерилізованих банках і закручую стерилізованими кришками.

Банки потрібно перевернути, накрити рушником і залишити так до повного охолодження.

Потім салат переношу в льох і зберігаю там. Друзі кажуть, що салат у них зберігається у квартирі, але у мене є льох і всі заготовки я зберігаю там.

Спробуйте приготувати хоча б баночку такого салату з баклажанами та перцем на зиму, Вам сподобається! Смачного!

Які салати ви закриваєте?