28 Березня, 2024
Що буде, якщо прикласти до тіла шматочок бананової шкірки? У це неможливо повірити!

Що буде, якщо прикласти до тіла шматочок бананової шкірки? У це неможливо повірити!

З’ївши банан , ми звикли відправляти бананову шкірку у відро для сміття, але ось 11 секретних способів використання шкірки, які утримають тебе від цього. Шкірка знадобиться в найнесподіваніших ситуаціях! Давай розглянемо їх детально.

СПОСОБИ ВИКОРИСТАННЯ БАНАНОВОЇ ШКІРКИ

  1. Полірування срібла
    Бананова шкірка чудово видаляє наліт з срібних виробів. Для цього необхідно подрібнити її в блендері з додаванням води. Консистенція повинна бути, як у зубної пасти. Натри цією масою срібло і ти побачиш, як метал значно посвітлішає. Змий залишки банана з срібних виробів і відполіруйте їх до блиску.
  2. Крем для взуття
    Також в банановій шкірці є природні масла і віск, а це значить, що її можна використовувати в якості крему для взуття. Для додання блиску туфлям необхідно натерти їх внутрішньою стороною бананової шкірки, а потім відполірувати м’якою тканиною.
  3. Видалення скалок
    Бананова шкірка допоможе позбутися від занози, якщо інші засоби не допомагають. Потрібно просто прикласти шкірку внутрішньою стороною до області з скалкою. Потім зафіксуй її в такому положенні на 24 години. Ферменти з банана сприяють позбавленню від занози і залікують пошкоджене місце.
  4. Загоєння подряпин, опіків і укусів
    Завдяки наявності в своєму складі натуральних олій і ферментів, бананова шкірка може значно полегшити біль від сонячних опіків, подряпин і саден, а також заліковує рани. Приклади бананову шкірку до місця опіку або укусу внутрішньою стороною, потім зафіксуй її на деякий час. Можна повторити кілька разів для більш швидкого загоєння.
  5. Видалення бородавок
    Бананову шкірку здавна використовують для видалення бородавок. Потрібно докласти шкірку внутрішньою стороною до бородавки і залишити так на ніч. Після кількох процедур бородавка зникне. Зазвичай для позбавлення від обридлого наросту необхідно від тижня до місяця.
  6. Лікування псоріазу і вугрової висипки
    Псоріаз є вельми неприємною хворобою, а бананова шкірка допоможе полегшити її симптоми. Якщо натерти уражені хворобою ділянки тіла, то знизиться біль і шкіра стане менше лущитися. Щоб позбутися від вугрів необхідно також натирати шкіру внутрішньою частиною бананової шкірки.
  7. Здорова шкіра
    Бананова шкірка містить мінерали та антиоксиданти, які живлять шкіру і оздоровлюють її. Для зволоження шкіри і зменшення зморшок натирайте її внутрішньою стороною бананової шкірки.
  8. Добриво для грунту
    Як вже говорилося раніше, до складу бананової шкірки входять живильні мінерали, які можна також використовувати як добриво для рослин. Особливо для томатів, перців і троянд. Подрібни бананову шкірку, а потім помісти її в грунт навколо рослини. Нарізана бананова шкірка також буде відлякувати від рослин тлю.
  9. Розм’якшення курячої грудки
    Бананову шкірку можна також використовувати в кулінарії. Щоб куряче філе залишалося соковитим і м’яким, досить помістити в жаровню стиглу бананову шкірку.
  10. Відновлення подряпаної диска
    Завдяки тому ж воску за допомогою банана можна відновити диск. Для цього потрібно натерти його подряпану частина їстівної частиною банана, а потім банановою шкіркою протягом 2 хвилин. Потім прибери залишки банана м’якою тканиною і засобом для очищення стекол. Після того як диск висохне, його можна знову використовувати.
  11. Відбілювання зубів
    У банановій шкірці є маса мінералів, таких як калій, кальцій, магній, марганець і фосфор, які дуже корисні для зубів, і вони діють на зубну емаль як освітлювач. Необхідно спочатку почистити зуби пастою, а потім натирати їх протягом двох хвилин внутрішньою стороною бананової шкірки. Потім знову почисти зуби для видалення залишків банана. Для ефективного відбілювання досить повторювати цю процедуру 1-2 рази на день.

Як виявилося, банан — це не тільки смачний фрукт, але і універсальний засіб, яке задовольняє масу потреб. Завдяки наявності мінералів, масел і ферментів, банан стає незамінним засобом в домашніх справах. Тепер ти знаєш про його маловідомі якості і можеш використовувати ці секрети в своїх цілях.

Поділися цією корисної інформації про бананах зі своїми друзями! 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *