28 Квітня, 2024
Що робити при опіку окропом у домашніх умовах

Що робити при опіку окропом у домашніх умовах

У побуті людина часто наражається на небезпеку обпектися. Найчастіше це відбуваються при попаданні гарячої води чи пари. Ошпарити можна під час приготування їжі, підігріву води або прориву труби опалення. Якщо ви не знаєте, що робити при опіку окропом, обов’язково прочитайте всю інформацію до кінця. Це допоможе вам у критичну хвилину мінімізувати отримані наслідки та зберегти своє здоров’я.

Перша допомога при опіку

Для початку необхідно знати, що в медицині термічні ушкодження поділяють за ступенем тяжкості:

• 1 ступінь – найлегший. Її відмітні симптоми, це почервоніння верхніх шарів шкіри, толерантні больові відчуття і нетривалий контакт невеликої ділянки шкіри з гарячою речовиною.

• 2 ступінь – важчий. Постраждала поверхня більша, спостерігається поява пухирів, і страждають глибокі шари шкіри або м’язові тканини.

• 3 ступінь найважчий і найнебезпечніший для життя. Можливе прилипання одягу до шкіри, глибокі рани, пошкоджено щонайменше 20% тіла.

Як надати першу допомогу при опіках різної тяжкості читайте далі.

Допомога при опіках у домашніх умовах

Допомога, отримана в перші хвилини, значно знижує больові відчуття та можливість виникнення шрамів на пошкоджених ділянках шкіри.

1. При опіку 1 ступеня якнайшвидше остудіть пошкоджену ділянку. Для цього скористайтеся чистою, холодною водою або льодом. Заморожену воду або інші продукти з морозильної камери не можна прикладати безпосередньо до пошкодженої шкіри. Загорніть їх у пластиковий пакет та тонкий рушник. При легкій тяжкості пошкоджень достатньо охолоджувати 5 – 10 хвилин.

2. При 2 ступені також допоможе швидке охолодження, але триває воно щонайменше 15 хвилин. Після цього оцініть свій стан здоров’я та силу болю, та приймайте рішення про звернення до лікаря.

3. При 3 ступеня тяжкості некваліфікована допомога при опіках в домашніх умовах може нашкодити. Розумним рішенням одразу покликатиме когось на допомогу. Велика можливість втратити свідомість від больового шоку. Негайно викликайте швидку.

Поки ви чекаєте приїзду лікаря, уникайте контакту будь-яких предметів із пошкодженими ділянками. Не намагайтеся усувати одяг, що прилип, або проколювати пухирі. Найголовніше – зберігайте спокій і не піддавайтеся паніці.

Поділися цією цікавою статтею з друзями, нехай вони теж знатимуть!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *