22 Листопада, 2024
Якраз у спеку,те що треба! Секрет приготування домашнього хлібного квасу

Якраз у спеку,те що треба! Секрет приготування домашнього хлібного квасу

Я раніше була байдужа до квасу, а тепер і влітку і взимку це не замінний напій в нашій родині.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Ось що потрібно, щоб приготувати цей напій:

  • Чорний хліб – 400 гр
  • Вода – 4 літри
  • Свіжі дріжджі – 10 гр
  • Ізюм – 50 гр
  • Цукор – 150 гр
Секрет приготування домашнього хлібного квасу

Приготування квасу

Хліб нарізаємо невеликими кубиками або скибочками, як зручно. Відправляємо в духовку, щоб трохи підсушити і «підзолотити», хвилин на 15. Дуже важливо не спалити хліб! Інакше квас буде гірчити.

Викладаємо готові сухарики в трилітрову банку і заливаємо 2 літри кип’ятку. І залишаємо при кімнатній температурі, до повного охолодження. Можна залишити на ніч.

Проціджуємо настій через марлю, складену в 6-8 шарів. Хліб в марлі трохи віджимаємо теж.

Віджатий хліб повертаємо в банку і знову заливаємо 2 літрами кип’ятку.

Залишаємо постояти, тепер на годину.

Через цей час знову проціджуємо настій через марлю і відживаємо хліб.

Секрет приготування домашнього хлібного квасу

У великій каструлі з’єднуємо обидві рідини.

Свіжі дріжджі викладаємо в миску або стакан і додаємо трохи хлібної рідини. Перемішуємо і розминаємо, нам необхідно, щоб дріжджі розчинилися в цій рідині.

Виливаємо їх в каструлі і перемішуємо.

Додаємо цукор і ізюм. Ізюм запарювати не потрібно, просто помити. Перемішуємо.

Накриваємо кришкою і залишаємо при кімнатній температурі мінімум на 8 годин. Для зберігання в холодильнику необхідна ємність з щільною кришкою. Переливаємо і ставимо в холодильник на 4 години, щоб він охолов.

Тепер все готово і можна пробувати!

Секрет приготування домашнього хлібного квасу

Квас виходить газований, з приємною пінкою. Найкращий напій від спеки – натуральний домашній квас.

До речі, хліб вибирайте смачний від цього залежить смак квасу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *