19 Травня, 2024
ЯКЩО У ЖІНКИ НА ПІДБОРІДДІ З’ЯВЛЯЄТЬСЯ ВОЛОССЯ: ПРО ЩО ЦЕ ГОВОРИТЬ І ЯК ВИДАЛИТИ

ЯКЩО У ЖІНКИ НА ПІДБОРІДДІ З’ЯВЛЯЄТЬСЯ ВОЛОССЯ: ПРО ЩО ЦЕ ГОВОРИТЬ І ЯК ВИДАЛИТИ

Стаття носить виключно інформаційний характер. Пам’ятайте, що перед початком будь-якого лікування консультація лікаря є обов’язковою!

Волосся на підборідді у жінок – актуальна проблема. Кожна третя жінка стикається з цією проблемою. Що ж робити? Для початку розберемося в її причинах!

Наше багатство – красиве і густе волосся, але тільки не на підборідді! Волосся на підборідді у жінок – серйозна проблема! Найжахливіше те, що ви можете просто його не помічати. У більшості жінок хоча б раз у житті з’являється волосся на підборідді.

Волосся на підборідді у жінок – це не тільки естетична проблема. Так, дійсно це некрасиво. Але його поява може свідчити про порушення гормонального балансу. Сьогодні ми розповімо про основні причини появи у жінок волосся на підборідді, а також про способи їх усунення.

6 причин появи волосся на підборідді у жінок

1. Спадковість

Якщо у ваших родичів по материнській лінії (бабуся, мама, тітки і сестри) є ця проблема, і її виникнення пов’язане з певним віком, по всій ймовірності і у вас з’являться волосся на підборідді в цьому ж віці.

2. Гормональний дисбаланс

Ця проблема може бути пов’язана з наявністю чоловічих гормонів (андрогенів) в крові у жінки. У нормі в організмі жінки виробляється невелика кількість цих гормонів. Але якщо їх синтез стає більш інтенсивним, у жінок грубіє голос, на підборідді з’являються волосся, а на обличчі – вугрі.

3. Клімакс 

У період менопаузи у жінок скорочується виробництво естрогенів. Наявність на верхній губі волосся говорить про гормональний дисбаланс, викликаний клімаксом.

4. Порушення роботи яєчників

Одна з різновидів порушення гормонального фону у жінок – синдром полікістозних яєчників. Він є причиною нерегулярних місячних, зайвої ваги, безпліддя. Волосся на підборідді у жінок – сигнал про необхідність звернутися до лікаря навіть, незважаючи на хороше самопочуття.

5. Синдром Кушинга

Наш організм може виробляти в надлишку кортизол, гормон стресу. Цей гормон міститься також в деяких лікарських препаратах.

Збільшення кількості кортизолу в організмі жінки може викликати порушення діяльності різних органів і атрофічні зміни тканин. Цими патологічними змінами органів і тканин і характеризується синдром Кушинга .

Часто гіперсекреція кортизолу спостерігається також при діабеті, ожирінні, розтягуванні і слабкості м’язів, затримки росту у дітей.

6. Вроджена гіперплазія надниркових залоз

Гіперплазія надниркових залоз – вроджене захворювання дітей обох статей, яке характеризується недостатністю життєво важливого ферменту, необхідного для вироблення залозами статевих гормонів. В силу цього в жіночому організмі запускається механізм вироблення надмірної кількості чоловічих гормонів, що робить негативний вплив на розвиток дитини, приводячи до серйозних наслідків.

Як позбутися небажаного волосся на підборідді?

Якщо волосся на підборідді у жінок є тільки естетичною проблемою, існує безліч способів їх видалення: вищипування, воскова і лазерна епіляція, знебарвлення волосся. Але всі ці методи дають лише тимчасовий результат. Якщо волосся на підборідді у жінок виростають в результаті гормональних порушень, необхідно обов’язково звернутися до лікаря.

Як ми бачимо, волосся на підборідді у жінок з’являються з різних причин: від порушень гормонального фону до вроджених захворювань. Кожна вимагає особливого рішення. Якщо у вас є ця проблема, варто відвідати лікаря, який допоможе встановити її причину, а значить, з великою часткою ймовірності позбавить вас від необхідності видалення небажаного волосся.

джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *