20 Травня, 2024
Як за 10 хвилин дізнатися, чи немає у людини прихованих намірів

Як за 10 хвилин дізнатися, чи немає у людини прихованих намірів

нколи здається, що чесність та прозорість – це давно забуті якості. І в такі дні, коли ви відчуваєте, як якась недобросовісна душа намагається вами маніпулювати заради задоволення своїх егоїстичних потреб, можна втратити віру в людство.

Але як дізнатися напевно, що людина має приховані наміри на кшталт бажання змусити вас щось зробити? І як найшвидше їх визначити?

Радимо вам звернути увагу на наявність наступних ознак, помітивши які ви повинні сказати: «Досить!».

1. Розмова швидко переводиться на них.

Мова не про тих, кого прийнято називати нарцисами. Ні, ми говоримо про людей, які раз у раз перетягують ковдру на себе, використовуючи при цьому вмілі прийоми чи роблячи це немовби по клацанню перемикача. Такі особи мають свою місію, і нетерплячість у них просочується буквально звідусіль.

2. Вони постійно повертаються до однієї і тієї ж теми.

Зацикленість на чомусь одному є правильною ознакою наявності прихованих намірів. Знову ж таки, все зводиться до виконання людиною своєї місії, тому їй вкрай невигідно, якщо розмова змінює напрямок у «неправильний» бік.

Як правило, коли підозрюю, що мною намагаються маніпулювати, я перекладаю розмову на іншу тему, а потім стежу, чи співрозмовник не повернеться до попередньої теми. Потім запитую себе: «Це повернення було випадковим чи навмисним?».

3. З ними неможливо встановити зоровий контакт, а мова їх тіла неприродна.

Людям, які виношують приховані плани, складніше подивитися у вічі співрозмовнику. Вони можуть частіше моргати, а мова їх тіла груба і неприродна.

Дослідники з університету Мічігану довели, що ті, хто уникає зорового контакту, більш схильні до нещирості в спілкуванні, ніж ті, хто дивиться вам прямо в очі. Готовий посперечатися, що це підтверджує і ваш особистий досвід – під час відкритої та чесної розмови між людьми встановлюється невимушений візуальний контакт, а їхні тіла розслабляються.

Не довіряйте людині з очима, що “бігають”. Дослідники університету Нью-Йорка спробували визначити, чому люди рухають очима під час спілкування та роздумів. Згідно з їхніми дослідженнями, очі, що «бігають», свідчать про брехню або про спроби когось обдурити, але необов’язково. Це може говорити про звернення мозку до довгострокової пам’яті.

4. У них надмірна реакція на певні пропозиції.

Люди із прихованими намірами сильно ризикують, а тому помітно нервують. Так, ви можете помітити, як вони зляться або виявляють зайву емоційність у всьому, що заважає їм досягти бажаного. Категоричне використання емоцій покликане перервати розмову, яка відводить їх від мети.

Якщо реакція людини не відповідає емоційності вашого коментаря, будьте пильні.

5. Вони подумки перебирають різні тактики задля досягнення однієї мети.

Ваш співрозмовник-маніпулятор може перетворюватися з високоемоційної на байдужу людину. Нерідко він дотримується спочатку однієї точки зору, яку ви не приймаєте, а потім переключатиметься на іншу.

Якщо вас не залишає внутрішнє почуття, що людина намагається вас обдурити чи змусити щось зробити, висока ймовірність, що вона має приховані мотиви.

6. Натура маніпулятора відчувається за кілометр.

Це може здатися вам очевидним, але люди-маніпулятори більше за інших схильні мати приховані наміри. Якось мені довелося працювати із жінкою, яка завжди робила щось у відповідь на послугу. У ній не було ні грама чесності, тому коли я дізнався, що вона має приховані мотиви, це мене зовсім не здивувало.

Будьте напоготові, коли маєте справу з тим, кого вже підозрюють у нещирості.

7. Після спілкування з ними у вас залишається неприємний осад.

Під неприємним маю на увазі повну протилежність теплому почуттю, яке залишається у людини після спілкування з чесним та відкритим співрозмовником. Не забувайте, що особам із прихованими намірами є що приховувати.

Ми досить добре вловлюємо ухильність у відповідях. Контакти із такими людьми викликають неприємні почуття. Довіртеся своєму внутрішньому голосу і поводьтеся відповідно.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *