19 Травня, 2024
Як змінюється здоров’я і тіло жінки, коли вона починає їсти сирий буряк

Як змінюється здоров’я і тіло жінки, коли вона починає їсти сирий буряк

Важко уявити слов’янську кухню без буряка. Наші предки його застосовували подібно до сучасних лікарських препаратів. Можна нескінченно перераховувати корисні для організму властивості буряка. Його цінують як джерело кальцію, заліза, вітаміну А і С, клітковини, марганцю і калію. Навіть бурякове бадилля вживають в їжу, взяти хоч модний нині мангольд.

Завдяки буряку у мене виросли показники гемоглобіну, я вилікувала свій гастрит, повернувся апетит, самопочуття бадьорий і тиск стало менше турбувати.

Відверто кажучи, мені ніколи не подобався буряк і його землистий присмак. На жаль, незважаючи на всі заслуги буряка, я завжди їла його з огидою. Так тривало все моє життя до недавнього часу. Виявляється, з неї можна приготувати дуже смачні страви, знаючи один секрет: вживати буряк в сирому вигляді. Цілком справедливо виникає питання, чи їдять сирий буряк? Ще як їдять!

Лікарі рекомендують не відноситься до сирого буряку з осудом. Ті, хто його на дух не переносить, до сих пір не знають, що буряк можна зробити приємним на смак. Зрозуміло, вживати коренеплід в чистому вигляді не варто. Існує безліч рецептів салатів.

Салат із сирого буряка з сиром

Після цього я забула про свою неприязнь до буряка. Солодкість буряка врівноважується солоним сиром – таке пікантне поєднання нікого не залишає байдужим! Це чудове доповнення до основних страв або самостійний корисний перекус.

СКЛАДОВІ:

2 невеликі буряки

2 моркви

3 зуб. часнику

150 г сиру фета або м’якою бринзи

2 ст. л. сметани

сіль, перець, зелень петрушки

Приготування:

Спершу, як зазвичай, очисти овочі від шкірки. Натри буряк і морква на тертці. Видави часник через прес.
Сир наріж маленькими кубиками. Змішай все в мисці, додавши сметану, спеції і зелень.

Салат із сирого буряка і сиру в основному складається з цих двох головних інгредієнтів. Ти можеш пробувати різні варіації, додаючи горіхи, цибулю, рослинну олію замість сметани.

Таким чином ти зможеш вживати раніше нелюбимий овоч весь тиждень і відчуєш, який позитивний ефект він надасть на твоє здоров’я.

Ось як на старості років я полюбила буряк, і мій організм цьому невимовно вдячний.

Буряк – це ідеальний бюджетний варіант для схуднення, так як майже не містить жиру, калорій і наповнена антиоксидантами. Буряк відомий як джерело фолієвої кислоти (вітамін В9), що робить цей овоч незамінним для вагітних.

Завдяки фолієвій кислоті, серце і кровоносні судини працюватимуть відмінно, зміцниться імунітет, а шкіра придбає квітучий вигляд. Щоб поліпшити своє здоров’я, потрібно вживати не менше 50 г сирого буряка щодня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *