19 Вересня, 2024
Як позбавиться від печії. Які будуть наслідки, якщо вчасно не зайнятися її лікуванням

Як позбавиться від печії. Які будуть наслідки, якщо вчасно не зайнятися її лікуванням

Що буде, якщо ігнорувати печію

Давайте будемо чесні, як би ми не намагалися стежити за своїм харчуванням, шкідливі продукти все ж виявляються в нашому раціоні. Часом після роботи банально не залишається сил і бажання готувати щось корисне. Набагато легше і швидше з’їсти готовий смачний гамбургер або піцу. Перший час здається, що організм ніяк не реагує на надлишки жирної і нездорової їжі. Але рано чи пізно майже у кожного настає момент, коли в області шлунка виникає неприємне печіння. Це неприємне явище, яке виникає через те, що кислота піднімається вгору по стравоходу, називається печією.

І звичайно ж це добре знайоме багатьом явище мало кого лякає. Адже завжди знаєш, що можна купити ефективні таблетки і забути про печію. Але ця проблема серйозніша, ніж здається. Якщо вчасно не виявити причину печії і не зайнятися лікування в підсумку можна сильно поплатитися за таку недбалість.

Що буде, якщо ігнорувати печію

Якщо ви будете забувати про печію відразу після зникнення симптомів, то з часом ви можете відчути після їжі сильну нудоту, у вас виникне відрижка і здуття, а в животі буде вічне відчуття тяжкості. Такі симптоми, як правило, говорять про наявність виразки шлунка. Але це далеко не єдиний наслідок ігнорування печії. Крім виразки, можуть виникнути такі проблеми:

  • Запалення стінок стравоходу.
  • Виникнення виразкових дефектів органу і утворення великих ерозій.
  • Стеноз стравоходу.

Простими таблетками в таких випадках вже не допоможеш, доведеться лягати в лікарню.

Як же впоратися з печією

Коли в шлунку накопичується занадто багато соляної кислоти, то вона може потрапляти в стравохід, викликаючи його роздратування.

Щоб печія перестала мучити, необхідно нейтралізувати дію соляної кислоти. Допомогти в цьому нам допоможуть антациди, що нейтралізують кислоту і інгібітори, що пригнічують секрецію соляної кислоти.

Антациди допоможуть вам позбавитися від печії, але діють вони недовго. До того лікарі не рекомендують приймати їх протягом тривалого часу. А ось інгібітори протонної помпи (ІПП) борються безпосередньо з причиною печії.

Ну і звичайно ж потрібно приділити особливу увагу харчуванню. Якщо не відмовитися від продуктів, що провокують печію і не почати збалансовано харчуватися, то ліки допоможуть вам лише на короткий час.

Щоб підібрати оптимальний для себе засіб, проконсультуйтеся з лікарем .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *