22 Листопада, 2024
Як приготувати котлети з баклажанів: ароматна і дуже ситна страва

Як приготувати котлети з баклажанів: ароматна і дуже ситна страва

Хоча це і звучить дивно, але м’ясо в котлетах – не головний інгредієнт. Інколи хочеться більш легкої їжі, тому чому б не приготувати ароматні і дуже смачні овочеві котлети замість традиційних м’ясних?

Пропонуємо вам рецепт котлет з баклажанів, які нічим не поступаються м’ясним.

Їх можна подати як гарячими, так і в холодному вигляді, і ці котлети чудово поєднуються з картопляним пюре і салатом з помідорів. Повірте, вони припадуть до смаку і вегетаріанцям і м’ясоїдам!

Котлети з баклажанів

Складові

1,5 кг баклажанів

150 г твердого сиру

150 г панірувальних сухарів

100 г батона/

спеції – за смаком

2 пучка петрушки

1 зубчик часнику

1 яйце

трохи молока

200 г м’якого сиру (сулугуні, бринза або моцарелла)

рослинна олія для смаження

Приготування

На сковороду налийте трохи олії і злегка обсмажте на ній нарізані кубиками баклажани. Додайте півсклянки води. Накрийте їх кришкою і протушкуйте хвилин 15-20.

Потім додайте 1 пучок дрібно нарізаної петрушки.

Перекладіть баклажани в миску і дайте охолонути.

Посоліть масу, додайте тертий твердий сир, яйце, попередньо замочений в молоці батон, панірувальні сухарі, пучок дрібно нарізаної петрушки, роздавлений часник, чорний мелений перець за смаком.

Вимісіть отриманий фарш з баклажанів. Якщо він вийшов рідким, додай ще трохи сухарів.

Сформуйте з фаршу корж, а на нього покладіть шматочки м’якого сиру.

Скачайте долоньками кульку, сформуйте котлету.

Обваляйте в борошні або панірувальних сухарях.

Злегка обсмажте котлети в невеликій кількості рослинної олії.

Потім викладіть їх у вогнетривку ємність або просто на застелене папером деко і відправте на 10-15 хвилин в розігріту до 180 градусів духовку. Запікати до появи скоринки.

Спробуйте приготувати ці овочеві котлети, можливо, вони вам сподобаються навіть більше, ніж традиційні м’ясні.

Сподобався рецепт? Тоді розкажіть про нього своїм друзям і подругам!

Смачного!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *