Як приготувати сир в домашніх умовах
Інгредієнти:
- 1 л кефіру
- 1 л молока
- 4-6 яєць
- 2 ч. л. солі
- 1/3 ч. л. червоного гострого перцю
- дрібка кмину
- 1 зубчик часнику
- невеликий пучок різної зелені: кропу, кінзи, зеленої цибулі
Приготування
1. Спершу вилийте молоко і кефір в каструлю і поставте на плиту, почекайте, поки молочна суміш добре нагріється (але не треба доводити до кипіння). Поки чекаєте, збийте з сіллю яйця і, коли суміш стане гарячою, влийте яйця і помішуйте на невеликому вогні до того моменту, поки не відокремиться сироватка.
2. Потім вимкніть вогонь і залиште остигати суміш приблизно на 2 хвилини.
3. Візьміть друшляк, застеліть його марлею, складеною в 2 шари, і вилийте туди сирну масу. Подрібніть зелень з часником і додайте до сиру разом з червоним перцем.
4. Рівномірно розподіліть масу ложкою, закрутіть марлю вузлом і дайте стекти сироватці.
5. Коли сироватка повністю стече, розкрутіть марлю і викладіть сир на тацю. Зверху на сир, покритий марлею, поставте закриту банку з водою: вона виконає роль гніту, щоб прибрати зайву вологу.
Залишилося тільки залишити в холодильнику сир на ніч, і вранці ви вже отримаєте дуже смачну закуску.