20 Вересня, 2024
Проблеми, які долають сильні духом люди: «Поки людина не здається, вона сильніша своєї долі!»

Проблеми, які долають сильні духом люди: «Поки людина не здається, вона сильніша своєї долі!»

Поради Кацудзо Ніші. Як стати сильною духом людиною

Кожен день починайте з позитивної думки: “Я здоровий, молодий, повний сил, моє тіло – досконале творіння Природи, в якому закладені потужні цілющі сили, які день за днем ​​приносять мені здоров’я, бадьорість, силу та впевненість”.

Навчіться постійно стежити за своїми думками. Багато людей помічають, що у них в голові  живе неприємний внутрішній голос, який постійно намагається вселяти їм щось погане: життя важке, ти невдаха, без здоров`я, не вмієш вирішувати свої проблеми, ніколи не зможеш видужати тощо.

Цей шкідливий внутрішній голос треба навчитися помічати вчасно, щоб викоренити його на ранній стадії. Як тільки ви помітите, що ви самі собі говорите негативні фрази, накажіть собі замовкнути. А після цього промовте якусь позитивну фразу. Наприклад, внутрішній голос каже: “Ти не одужаєш”. Примусьте його замовкнути, накажіть йому мовчати й скажіть собі: “Я вже видужую. Я вже здоровий!”.

Такий постійний контроль за своєю свідомістю в результаті призводить до того, що весь образ думок і почуттів стає позитивним. Ви потрапляєте в щасливе життя за течією, і воно несе вас на позитиві.

Як стати сильною духом людиною?

Це перш за все людина, яка вміє керувати своєю свідомістю. І це людина, яка реагує на все, що з нею відбувається, тільки позитивно.

Коли я помітив, що від негативних думок виникають і негативні стани в організмі, я почав вивчати: чому це трапляється і як з цим боротися? Незабаром я прийшов до висновку, що до негативних думок приводять страхи, переживання про минуле, жалість до себе. А потім я почав думати: яким чином можна уникнути подібних негативних відчуттів.

З цих міркувань і експериментів над самим собою, виникли правила про те, як стати сильною людиною.

Дуже часто наші життєві страхи виявляються вигаданими.

  • Ми боїмося втратити роботу, коли реальної небезпеки її втратити не існує.
  • Ми боїмося захворіти, коли для цього не існує приводів.
  • Ми боїмося неприємностей, хоча вони можуть і не трапитися.

Звідси народилося перше правило сильної людини: ніколи не біжіть від страху.

Страх, якому ви боїтеся заглянути в очі, і справді здатний вбити вас. Поспостерігайте за своїми страхами. Визначте, чого ви в житті боїтеся. Подивіться страхам в очі й зрозумійте, що не потрібно піддаватися їм.

Що означає: “відкрито подивитися страху в очі”?

Це означає, уявити собі, що може статися, якщо те, чого ви боїтеся, здійсниться в реальності. Подумайте про найгірший варіант того, що могло б бути. Коли ви уявите ваш страх, а потім переживете усі свої негативні відчуття з ним, ви позбудетеся від нього.  Те, що ми вже пережили, перестає нас лякати.

Коли я був хворий, я часто шкодував себе. І кожен раз жалість до себе позбавляла мене сил,  змушуючи мучитися мене ще сильніше. Я зрозумів, що жалість до себе – марна трата сил і енергії. А сили й енергія потрібні мені для іншого – для одужання.

Так народилося друге правило сильної людини: не витрачайте сили на жалість до себе.

Жалість, образи на життя виснажують і спустошують нас,  не даючи нічого натомість. Вони змушують нас рухатися по замкнутому колу, роками повертаючись до одних і тих же негативних думок. Ці почуття стримують нас, не дозволяючи вирватися до світла, свободи, надії та оптимізму.

Згадки про минуле теж змушують нас витрачати сили даремно і віддаляють від зцілення. Коли я дізнався про свою хворобу, я почав згадувати блаженні дні мого раннього дитинства. Це були ті дні, коли я ще не знав, що хворий, і відчував себе щасливим.

Я ображався на життя і на долю, сумуючи за своїм безтурботним дитинством. Це відбувалося до тих пір, поки я не зрозумів, що таким чином лише погіршую свій стан,  наближаючи кінець.

Я перестав шкодувати про минуле і всі свої думки спрямував в майбутнє, намагаючись сформувати його таким, яким я хотів би його бачити, тобто щасливим і здоровим.

Так народилося третє правило сильної людини: ніколи не живіть в минулому.

Пам’ятайте: ніколи не пізно почати все спочатку. Але для того, щоб щось змінити, треба відпустити  минуле. І не має значення, яким воно було: хорошим чи поганим. Не можна жити з вантажем минулих втрат і невдач так само, як не можна жити з жалем про минуле  щастя. Це забирає сили й позбавляє надії на майбутнє. Відпустіть минуле, воно ніколи не повернеться. Живіть сьогоднішнім днем.

З цих правил я сформулював для себе наступні висновки:

Не зупиняйтеся на думках про погане.

Створіть у своїй пам’яті скарбничку добрих спогадів і частіше повертайтеся до того гарного, що було у вашому житті, але без жалю, а тільки з радістю, що це було, а значить, залишилося з вами назавжди. Мрійте про хороше. Будуйте плани, навчіться бачити гарне в навколишньому вас житті та не акцентуйте уваги на поганому.

Навчіться прощати

Людина, яка носить у собі цілу гору образ, не може бути здоровою. Прощення – це коли ви прощаєтеся з образами, з болем, з сумними спогадами, з усім поганим і небажаним, що було у вашому житті. Не тримайте образ на кривдників і ворогів, не виношуйте планів помсти. Пам’ятайте, що найкраща помста – це зневага. Нехтуйте образами та кривдниками, не носіть їх у собі, не думайте про них, тоді будете здоровими.

Навчіться бути щасливим

Кожен день протягом 10 хвилин, закривши очі, створюйте позитивні конструктивні думки про себе.

Промовляйте до себе: “Кожна клітина мого організму оздоровлюється, очищається і відроджується. Кров тече легко і вільно, вона чиста, свіжа, здорова. Мої судини еластичні, молоді, чисті, здорові. Мозок функціонує прекрасно. Усі органи в чудовому стані і працюють нормально, вони здорові, чисті, свіжі. З кожним днем ​​я стаю здоровішим, молодшим, сильнішим. З кожним днем ​​мені стає все краще і краще “.

Якщо вірити в ці слова і вимовляти їх щиро, то результат не змусить себе чекати. Недарма в Біблії сказано, що “спочатку було Слово”. Слово і правда – початок усіх начинань. Які наші слова і думки – такі ми є насправді. Існує закон здоров’я: “Я себе відчуваю так, як я про себе думаю”.

Учіться все робити із задоволенням.

Харчуючись, вживаючи їжу, думайте не про те, як це корисно і як це потрібно, щоб насититися, а тільки про те, що ви робите це заради власного задоволення.

Коли ми намагаємося отримувати задоволення від їжі, ми автоматично починаємо правильно вживати їжу, пережовуючи її повільно і не поспішаючи. Роблячи фізичні вправи, теж думайте тільки про власне задоволення. Не треба себе перевантажувати, коли вам це не під силу.

Пам’ятайте: корисне лише те, що робиться із задоволенням, а інше – шкідливе.

Частіше думайте про те, чим можна порадувати себе.

Але остерігайтеся помилкових радостей. Іноді людина думає, що, об’їдаючись, вона таким чином радує себе. Але це насправді самообман. Саме після такої “радості” появляється зайва вага та сором за неї.

Пам’ятайте: справжня радість залишає лише добре самопочуття і  спогади. Дотримуйтеся таких радощів, обираючи для себе тільки такі задоволення, які не обертаються потім в негативний рузультат: душевні й тілесні муки. Саме тоді життя поступово стане радісним.

Зумійте побачити навколо себе людей, яким ще гірше, ніж вам зараз.

Навчіться співчувати їм, вселяючи їм віру та оптимізм. Але не принижуйте їх жалістю. Шкодуючи людину, ви лише посилюєте тяжке становище. Краще всиліть у нею віру про те, що у неї вистачить сил вибратися зі своїх нещасть і хвороб. Навчіться допомагати таким людям в міру своїх сил, але не на шкоду собі і своїм інтересам. Коли ви допомагаєте іншим, не обмежуючи при цьому себе, ви тим самим допомагаєте і собі самому.

Навчіться поводитися так, ніби у вас все добре, незалежно від того, що відбувається насправді.

Що ми думаємо про себе, тим ми й стаємо – не забувайте про це!

Ніколи не перетворюйте свою поведінку в показову демонстрацію.  Робіть це не для інших, а для себе, навіть наодинці з собою. Коли ми тримаємо голову високо, говорячи про себе, що у нас все добре, ми своїми позитивними думками притягуємо в наше життя благополуччя.

Ніколи не кажіть: «Я не можу» – чого б це не стосувалося: одужання, роботи, фізичних вправ.

Краще скажіть: «Я не хочу».

Говорячи «не можу», ми сильно обмежуємо свої власні можливості. І дуже часто за цими словами ховається не  нездатність це зробити, а свідоме небажання і невпевненість це робити.

Якщо вам здається, що якась справа вам не під силу, постарайтеся не розмірковувати  чи можете ви це зробити, чи ні. Просто спробуйте і все. Ви з подивом виявите, що насправді можете дуже багато – набагато більше, ніж думаєте.

Говорячи «не можу», ми встановлюємо підсвідомо межі, за які не можемо піднятися. А людські можливості практично безмежні! Роблячи без роздумів “можу – не можу”, ми стаємо сильнішими духом і тілом, так як розширюємо свої можливості, освоюємо нові для себе горизонти, змушуючи ставитися до себе з повагою та вірити у власні сили.

Пам’ятайте про те, що ні удача, ні поразка, ні хвороба, ні здоров’я не виникають нізвідки,  не з’являються самі по собі. Людина створена з того, що вона робила і думала у минулому. З цих компонентів складається наше сьогодення. А зараз, в сьогоденні, ми закладаємо паростки нашого майбутнього.

Усе, що людина думає, у що вона вірить, що вона робить зараз – з усього цього складеться майбутнє.

Здорові ви чи ні – результат того, що ви робили в минулому. Чи будете ви сильні або слабкі в майбутньому – залежить від того, у що ви вірите, що думаєте і як чините в сьогоденні.

Система Здоров’я потрібна для того, щоб змінити на краще наше сьогодення: думки, вчинки, дії, віру. Завдяки цьому, ми закладаємо здорове і щасливе майбутнє.

Цікаві думки? Погоджуєтесь з ними чи ні? Діліться думками та враженнями в коментарях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *