Він зміцнює капіляри, сприяє зниженню кров’яного тиску, знижує рівень холестерину, має антибактеріальну дію, сприятливо впливає на функціональний стан печінки і підшлункової залози, володіє антиалергічною активністю, надає захисну дію від токсичного впливу алкоголю.
Напій рекомендується людям будь-якого віку, адже він втамовує спрагу, регулює апетит і покращує травлення.
Головні «дійові особи» в його складі – фруктові кислоти, незамінні амінокислоти, мікроелементи, комплекс вітамінів, в тому числі і вітамін С. Що міститься в гібіскусі кверцитин покращує зір, знімає втому очей, допомагає очистити організм, виводячи непотрібні продукти обміну. Каркаде допомагає у виробленні жовчі, підвищує захист печінки від несприятливих впливів, покращує обмін речовин.
Кинули щіпку каркаде в каструльку і кип’ятиш? Так і смак, і аромат загубите! Каркаде не можна піддавати тривалому кип’ятінню, а краще не кип’ятити зовсім.
Якщо мета виключно гастрономічна – кип’яти, але заради цілющих властивостей краще обмежтеся заварюванням. Для того щоб отримати більш насичений напій, візьміть побільше «заварки» і довше настоюйте її під закритою кришкою (хвилин 10-15). Стандартна кількість – 1 ч. Л. каркаде на 1 ст. води. Якщо ж вода з водопроводу, то після того, як чайник скипів, трохи почекайте, а потім залите квіти майже окропом.
Посуд для каркаде краще використовуй скляний, порцеляновий або керамічний, але ні в якому разі не металевий – напій втратить і смак, і колір. Пам’ятайте, що у правильно завареного напою колір завжди буде чистий, червоний, з яскравим рубіновим відтінком.
Пити каркаде можна по-всякому. У дощовий похмурий день – гарячим і з цукром. А ось в літню спеку його добре пити з льодом, як коктейль, кинувши часточку лимона і потягуючи через соломинку.
Стаття носить виключно інформаційний характер. Пам’ятайте, що перед початком будь-якого лікування консультація лікаря є обов’язковою!