5 Травня, 2024
Мама доступно пояснила, чому не треба ходити в гості до новонароджених

Мама доступно пояснила, чому не треба ходити в гості до новонароджених

Народження дитини – знаменна подія не тільки для батьків.

Новоспечені дідусі та бабусі, дядьки й тітки, а також всі інші численні родичі й друзі збігаються подивитися на поповнення в родині.

Але в цьому хаосі часто забувають про людину, яка найбільше потребує турботи: про маму. І мамам доводиться несолодко.

Кейті Боумен, мати двійнят і їх старшої сестри, недавно написала зворушливий текст про те, як важливо дати мамі відпочити після пологів.

Обов’язково прочитайте його:

Картинка, що дійсно варта тисячі слів.

Це я приблизно через добу після народження старшої. Поняття не маю, хто зробив фото, але, думаю, з мого вигляду відразу стає ясно, як я себе почуваю.

1-2 дні. Невже я прошу занадто багато?

Дайте новоспеченій мамі 1-2 дні, щоб усвідомити той факт, що з її тіла тільки що виліз маленький чоловічок. 1-2 дні на те, щоб нарешті прийняти душ і змити з себе піт і кров. 1-2 дні на те, щоб подолати біль у пипках і навчитися годувати грудьми. 1-2 дні на те, щоб спробувати хоч трохи поспати, бо вона абсолютно розбита.

Перш ніж почати нове життя матері, тобі тільки що довелося пережити один із найбільш болісних, неприємних та запаморочливих періодів у житті – пологи. Невже всі забули, наскільки це важко та емоційно, і фізично? Найменше на світі тобі зараз хочеться, щоб всі натовпом набивалися в палату, передаючи один одному малюка, коли ти ще навіть не прийшла до тями.

Навчитися годувати грудьми – це не так легко, як здається. Мовляв, оголила пипку, а дитинка до нього відразу присмокталася, як магніт. Все не так: доводиться діставати груди й возити малюком вгору-вниз, поки він не вчепиться. Потім приходить медсестра і допомагає зцідити молозиво. Потім ти пробуєш з іншого боку, так що тепер у тебе обидві цицьки напоказ.

Піхва і живіт у тебе буквально розриваються від болю. Найчастіше без порізів не обходиться. Ти ніяк не можеш лягти зручно на жорсткому лікарняному ліжку, тому що в будь-якій позі щось заважає. Ти насилу можеш сидіти, стояти, лежати та ходити.

Серйозно, у мене піхва боліла ще 2-3 тижні після пологів. З пологового будинку не відпускають, поки не спорожниш кишківник так, щоб при цьому не випала матка. А як тут відлучитися для цього, коли в палаті повно відвідувачів?

Всім так хочеться зробити фотку з новонародженим, що у мами навіть немає шансів сфотографуватися з власною дитиною! Мені довелося просити, щоб нас сфотографували разом; крім цього єдиного фото, у мене є знімки тільки безпосередньо після пологів, де ми з дитиною обидві голі й в крові. Спасибі добрій акушерці, яка не полінувалася взяти мій телефон і зробити найдорогоцінніший для мене знімок. А далі майже одні селфі.

Всім хочеться похвалитися, що вони вже бачили малюка в першу ж добу. Їм просто необхідно задовольнити свою потребу потримати немовля на руках. Якщо ти не дозволиш їм відвідати себе в пологовому будинку, ти – егоїстична, недовірлива істеричка.

А потім починаються коментарі типу «тепер ти виглядаєш, наче на 4-му місяці, а не на 9-му» або «у тебе втомлений вигляд». Пардон, в якому світі взагалі вважається нормальним коментувати зовнішність матері, яка тільки що народила ?! У НАС до біса вразливий СТАН! Якби у мене так не боліла піхва, якби показала вам пару прийомчиків кунг-фу.

Так, деякі люди дуже люблять відвідувачів. Мова не про те. Мова про людей, які намагалися попросити гостей почекати з візитами день-два, але реакція потенційних відвідувачів буває такою,  ніби їм забороняють взагалі брати участь у житті дитини.

Я відчуваю себе дуже улюбленою через те, що всім кортіло побачити нашу дитину, і дуже щасливою, що всім хотілося бути частиною її життя. Але я і не думала, що умовити людей не відвідувати мене пару днів буде так важко. «Та ми ненадовго». У тебе немає ніяких сил сперечатися, тому ти сидиш і приречено чекаєш, поки вони отримають свою дозу дитини.

Коли у когось із ваших знайомих народиться дитина, згадайте, якою втомленою виглядає новоспечена ​​мати. Я знаю, що вам цікаво, але не забувайте: відвідування малюка – це не право, а привілей. Якщо вас це ображає, сидіть вдома і ставте злісні смайлики.

Чи згодні?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *