19 Вересня, 2024
Експеримент “Надія”, який доведе кожному, що позитивне мислення здатне творити дива!

Експеримент “Надія”, який доведе кожному, що позитивне мислення здатне творити дива!

У 1950 році Курт Ріхтер, професор коледжу, провів моторошний експеримент з щурами, щоб вивчити, як довго вони зможуть вижити в банці з водою.

Спочатку він взяв десяток щурів, поклав їх у скляні баночки, наповнив водою і дивився, як вони потопають. Ємності були занадто великими, тому вони не могли вискочити. В середньому щури переставали чинити опір приблизно через 15 хвилин.

Але потім Ріхтер вирішив змінити свій експеримент. Перед самою смертю від втоми дослідники вийняли щурів з баночок, висушили їх та дали відпочити кілька хвилин, щоб повернути їх назад у другий тур.

Як гадаєте, як довго трималися щури?

Ще 15 хвилин?

10 хвилин?

5?

Ні, цілодобово. Це не помилка, щури плавали по 60 години.

Результати показали, що після того, як врятувати щурів, вони зможуть протриматися ще приблизно 240 разів. Був щур, який плавав 81 годину!

Справа в тому, що щурі вірили, що їх врятують, і саме тому вони продовжували плавати стільки часу, скільки раніше вважали неможливим.

Якщо надія може змусити змучених щурів так довго плавати, що може зробити для людина віра в себе і свої здібності?

Ця історія часто пояснюється позитивною психологією як приклад важливості ′′надії, віри та оптимізму”. Очевидно, що більшість людей можуть зробити значно більше, ніж їх в силах, якщо будуть надіятися на краще, і зупиняться, опустивши руки, якщо втратять надію, і перестають вірити в перемогу!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *