20 Вересня, 2024
Що звичка прокидатися посеред ночі, говорить про ваш  стан

Що звичка прокидатися посеред ночі, говорить про ваш стан

Якщо ви регулярно прокидаєтеся приблизно в один і той же час, це означає, що ваше тіло надсилає сигнали. Не ігноруйте – прислухайтеся.

Чому ми годинами крутимося в ліжку, не в силах заснути, або прокидаємося серед ночі? У традиційній китайській медицині вважається, що відповідь це питання залежить від конкретного часу, коли людина прокидається посеред ночі і вже не може заснути, або важко засинає через якийсь час. Сну відводиться особлива роль: він вважається одним із найважливіших аспектів фізіологічного та психологічного благополуччя. Також відомо, що різні органи організму людини стимулюють конкретні емоції та душевний стан.

У Китаї існує навіть спеціальна теорія – Шень, яка пояснює цикли нашого сну, залежно від думок, свідомості та психічних функцій. Шень (神), або дух-розум, дозволяє нашій внутрішній істоті з’єднатися із зовнішнім світом, а зовнішній світ – з внутрішньою істотою. Китайська концепція духу – це те, що зазвичай робить нас свідомими та пильними протягом дня, і що стає неактивним під час сну. Шень зберігається серцем і повинен повертатися в обитель серця під час сну, але при безсонні цього не відбувається.

Відповідно до цієї теорії, наші тіло і розум були створені для того, щоб дотримуватися природного ритму. Ми повинні перебувати в стані сну вночі, коли відпочиваємо, і, навпаки, не спати і проявляти активність вдень. Коли тривога виникає під час нічного відпочинку, наш шень надмірно стимулюється, що викликає проблеми зі сном.

Якщо ви регулярно прокидаєтеся приблизно в один і той же час, це означає, що ваше тіло надсилає сигнали. Не ігноруйте – прислухайтеся.

  • Пробудження з 23.00 до 01.00

Причиною можуть бути проблеми із самооцінкою, розчарування

Пробудження в цьому проміжку часу означає, що людина надто критично ставиться до себе та оточуючих, сигнал про те, що вона бачить у своєму житті приводи для розчарування. Ці думки заважають здоровому сну, і на тлі цієї емоції страждає жовчний міхур. Або навпаки: вже є захворювання жовчного міхура, і через це розвивається емоція розчарування. Така ситуація можлива. Переживання відступлять, якщо вилікувати жовчний міхур.

Якщо ж говорити про фізіологію, такий час пробудження свідчить про необхідність скоротити споживання жирної їжі, кави, відмовитися від куріння. Це гарантія, що ваш жовчний міхур зможе правильно функціонувати та не турбувати вночі.

  • Пробудження з 01.00 до 03.00

Причиною може бути вина та гнів

Людина, яка проти своєї волі прокидається з 1 до 3 ранку, хоче спати, але не може заснути, схильна до гніву. Ця емоція пов’язана із станом печінки. Гнів міг зібратися від спекотних суперечок на роботі, і цей надлишок почуттів заважає вашому сну. Важливо усвідомити причини та привести свої думки до ладу.

Пробудження тим часом може свідчити про проблеми печінки. Можливо, вона не справляється з токсинами, і вам слід дотримуватися здоровішого раціону харчування та зменшити споживання алкоголю.

  • Пробудження з 03.00 до 05.00

Причиною може бути горе та смуток

Причиною пробудження в цей час можуть бути горе та смуток. Емоція смутку пов’язана зі здоров’ям легень. Розрив відносин, смерть близької людини та інші важкі переживання негативно впливають на весь організм. Важливо поділитися своїми переживаннями з близькими людьми, знайти втіху та знову знайти любов до життя.

З фізіологічної точки зору, у цей час наші легені насичують весь організм киснем, також відбувається звільнення від токсинів. Якщо ви прокидаєтеся від кашлю, то поміняйте свій раціон харчування та намагайтеся більше часу проводити на свіжому повітрі.

Як тільки грудна клітка розкривається, людина починає «дихати на повні груди», так відразу ж приводів для смутку стає менше або напади смутку починають проходити легше.

Будьте уважні до себе. За статистикою саме близько 4 години ранку найчастіше відбуваються серцеві напади. Причина цього – кров стає густішим і її клітини починають склеюватися. Підвищується тиск.

  • Пробудження з 05.00 до 07.00

Причиною може бути “застрягання в житті”

Між 5:00 та 7:00 наше тіло повільно прокидається і готується до повсякденної діяльності. Кров’яний тиск знову підвищується, пульс прискорюється і ми активізуємося. Але якщо ви прокидаєтеся в цей час не для того, щоб поспішати на роботу, пробудження в цей час може говорити про ваші проблеми з кишечником, можлива причина – проблеми з товстою кишкою.

Втрата себе, орієнтирів, застій у житті призводять до пробуджень у цей час. Необхідно переглянути своє життя, подумати про щось важливе, зрозуміти, що для вас цінне. А решту без жалості відпустити. Важливо розпочинати свій день із чогось радісного: послухати улюблену музику або просто зайнятися медитацією для очищення розуму. Можна ще й скласти план дій на день.

То що робити в такій ситуації?

До сну поставтеся, як до одного з основних елементів вашого життя. Не забувайте про свій організм, пийте більше води, лягайте раніше спати, це допоможе організму очиститися за ніч від токсинів, не турбуючи вас. Перегляньте харчування, не їжте на ніч багато, особливо жирного, смаженого, гострого. Така їжа перетравлюється до шести годин. Провітрюйте кімнату, зволожуйте приміщення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *