Ця непоказна на вигляд каша являє собою справжнє джерело корисних і поживних речовин. Вже більше двох тисяч років люди вирощують овес для їжі і лікування. У медичних цілях овес використовували для лікування хвороб шкіри, кишечника, нервів.
Ось що трапиться з вашим організмом, якщо ви почнете їсти вівсянку на сніданок:
- Ви позбудетеся від токсинів.
Вівсянка сприяє очищенню організму від токсинів і інших шкідливих речовин. Харчові волокна в вівсянці видаляють жирові відкладення, які скупчуються на стінках артерій. Це допомагає запобігти розвитку серцево-судинних захворювань і знизити рівень холестерину.
- Знизиться рівень цукру.
Вівсянка сприяє зниженню цукру в крові. Її обов’язково слід включити в раціон тим, хто зіткнувся з цією проблемою. Вживання вівсянки сприяє засвоєнню крохмалю і допомагає стабілізувати рівень цукру з самого першого прийому їжі.
- Покращиться травлення.
Вживання вівсянки покращує травлення: вона зменшує кількість жовчних кислот. Це полегшує проходження їжі по кишечнику, а значить, вас не будуть турбувати запори.
- Знизиться ризик раку.
Вівсянка запобігає розвитку раку: згідно з численними дослідженнями, овес завдяки своєму унікальному складу дійсно здатний захистити організм від розвитку ракових пухлин. Щоденне вживання вівсянки знижує ризик виникнення раку молочної залози і раку товстої кишки на цілих 10%.
- Покращиться здоров’я серця.
Вівсянка корисна для серцевого м’яза. Все через високий вміст в вівсянці жирних кислот омега-3 і ліноленової кислоти. Остання допомагає знизити рівень шкідливого холестерину.
- Заспокояться нерви.
Вівсянка корисна для нормального функціонування центральної нервової системи. Справа в тому, що в її складі багато вітамінів групи В, які підтримують і врівноважують нервову систему.
- Зміцніють кістки.
Вівсянка допомагає боротися з остеопорозом. Ця корисна каша дає необхідну добову дозу кальцію. Кальцій запобігає демінералізації організму і підтримує здоров’я кісток.
- Піде зайва вага.
Вживання вівсянки допомагає скинути зайву вагу. Для цього їжте вівсянку натщесерце під час сніданку, заправляючи кашу звичайним або соєвим молоком, соком або горіхами.
- Додасться сил.
Вівсянка – невичерпне джерело енергії. Саме тому її рекомендується вживати на сніданок або хоча б до полудня. Це зарядить вас енергією до наступного прийому їжі. Особливо корисна вівсянка для працівників розумової праці.
За матеріалами