22 Листопада, 2024
Класичний «Київський торт», як з магазину. Сама не вірила, що можна в домашніх умовах відтворити цей класичний смак

Класичний «Київський торт», як з магазину. Сама не вірила, що можна в домашніх умовах відтворити цей класичний смак

Як і більшість господинь, я не наважувалася братися за випікання «Київського торта». Мені завжди здавалося, що через те, що він складний, нічого не вийде. Але нещодавно я знайшла рецепт, в якому дуже детально і просто був розписаний покроковий рецепт. Спробувала, і дуже рада, адже мені вдалося відтворити смак цього класичного торта.

Не всі відразу повірили, що я сама його пекла, адже смак виходить, як з магазину. За матеріалами.

Інгредієнти для тіста (2 коржі):

12 яєчних білків.

350 г горіхів (класика – кеш’ю, бюджетний варіант – арахіс. Для порівняння – 35 г/100г і 15 г/100г).

Цукор – 500 г.

Ванільний цукор – скільки не шкода.

Мука 50 г.

Крохмаль – 2 ст. л. (він забере зайву вологу).

Покроковий рецепт приготування:

Отже, білкам потрібно «постаріти». Для цього залишаємо їх на ніч при кімнатній температурі, нам треба отримати дрібнопористі коржі. Зранку, збиваємо їх в «круті піки», тільки не перебийте! Бо коржі сильно крихкі будуть. Щоб зрозуміти, що вже досить збивати білки, перевіряємо, чи вони не падають з ложки.

Перед цим попередньо подрібніть арахіс в крихту, розміром з гречаною крупою. Всі сухі інгредієнти змішуємо окремо і поступово вмішуємо до білків, по дві-три ложки. Так робити обов’язково, бо інакше можна «посадити» білки, тоді відразу все зіпсується.

Маса має бути пишна, як на бісквіт. Беремо форму 24-26 см (краще роз’ємну), застеляємо її пергаментом, нічим не змащуємо і виливаємо суміш. Духовка має бути розігріта до 150° С. Ставимо коржі в духовку на 20 хв. і знижуємо до 120° С. Сушимо коржі ще годину.

Коржі можна робити і по одному, головне – робити тісто відразу перед випіканням, вірніше – висушуванням! Не виймаємо відразу, тому що від різкого перепаду температури корж стане гумовою тарілкою. Нехай відпочине там +/- 30 хв.

Коли коржі будуть готові, я раджу перемазувати через 10-12 год., щоб вони добряче висохли. Щодо крему, в ідеалі – Шарлот, але можна будь-який інший, на основі масла.

Після того як перемастили, нехай торт постоїть хоча б 5 год.Так він буде ідеально різатися. Не забувайте про візитну карточку – рожеві, голубі і зелені кольори для прикрашання.

Рецепт – Julia M Vilich.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *