1 Жовтня, 2024
Обранцем 35-річної Марини став майстер, який робив в її квартирі ремонт, хлопець, на вісім років молодший за неї. Вибору доньки мама не зрозуміла, тому заявила, що на весіллі її не буде, адже Світлана Гаврилівна вважає, що її донька варта кращого нареченого

Обранцем 35-річної Марини став майстер, який робив в її квартирі ремонт, хлопець, на вісім років молодший за неї. Вибору доньки мама не зрозуміла, тому заявила, що на весіллі її не буде, адже Світлана Гаврилівна вважає, що її донька варта кращого нареченого

– Кожна мама хоче щастя своїй дитині. Моя сестра Світлана теж бажає щастя своїй єдиній доньці Марині. Я завжди підтримувала її у всьому, але зараз не розумію, – розповідає шістдесятирічна Любов Гаврилівна.

– Сестра постійно бідкалася, що дівчині вже тридцять п’ять скоро, а вона живе лише одною роботою – ні сім’ї, ні дітей. А їй вже так хочеться внуків.

У Марини і справді зараз немає поруч чоловіка і ніколи не було.

Марина – племінниця Любов Гаврилівни, єдина дочка її сестри Світлани – красива і за всіма мірками успішна молода жінка. До свого віку Марина зробила відмінну кар’єру, купила квартиру в одному під’їзді з мамою, об’їздила купу країн – і по роботі, і просто так. Марина стежить за собою, виглядає чудово, водить автомобіль, займається ремонтом своєї новенької квартири – природно, силами найманої бригади робітників.

Проблема у неї лише одна – повна відсутність особистого життя. Спочатку Марині було просто не до того – дівчина старанно вчилася, потім будувала кар’єру. А років зо два тому спохопилася, озирнулася навколо і побачила, що відносини будувати і ні з ким. Всі більш-менш нормальні кандидати в супутники життя вже давно одружені.

– Може, у зятя твого який-небудь товариш неодружений є? – питала вона сестру.

– Я їй сто разів говорила, що зараз вже так не робиться! – зітхає Любов Гаврилівна. – Ніяких синів, братів і друзів, ніхто так не знайомиться. Тим більше, через мам і тіток. Двадцять перше століття на дворі. – Марина розумна дівчина, вона сама собі пару знайде, заспокойся.

А близько місяця тому Любов Гаврилівні раптом подзвонила Марина і переляканим голосом повідомила, що мати в лікарні.

– Я, звичайно, полетіла туди. Марину питаю – що, трапилося щось у вас? Ну не на рівному ж місці у матері таке? Так і є. Загалом, уявляєш, Світлана дізналася, що її донька зустрічається з майстром, який в її квартирі робить ремонт. І тепер ніяк пережити це не може. З дочкою не розмовляє місяць вже. Марина їй телефонує, пише, вона від неї втікає, слухавку не бере. Мені взагалі сказала – буду квартиру продавати і переїжджати в інший район, щоб не бачити усього цього.

– Невже моя донька не заслуговує кращого нареченого? – плакала Світлана Гаврилівна кілька тижнів по тому на плечі у сестри.

– Світлано, я тебе благаю! Вони дорослі люди! – заспокоювала її Любов Гаврилівна. – Ти сама хотіла, щоб у Марини в кінці кінців з’явився чоловік, хіба ні? Просила нас познайомити її вже хоч з ким!

– Ну не з сантехніком ж з будівельної бригади!

Любов Гаврилівна не знає, що робити з сестрою: з дочкою та не розмовляє, квартиру реально виставила на продаж. А Марина заявила, що у неї з цим хлопцем все серйозно. Чоловік сам з села, на вісім років молодший за Марину, майже без освіти, приїхав в столицю на заробітки.

– Після восьмого березня збиралися заяву в РАЦС подавати! – ділиться Любов Гаврилівна. – Може, подали вже, не знаю точно. Я сестрі кажу – так радіти треба, що хоч якийсь чоловік з’явився вже у твоєї принцеси, значить, не все втрачено! Може, скоро внука тобі народить. А якщо з’ясується, що вони різні люди – розлучиться, та й все, зараз це просто. А що хлопець без грошей і житла, може це і добре. Буде сидіти тихо і дружину слухати. А Марина твоя розумна дівчина, все в неї буде добре. Просто довірся їй.

Але Світлана Гаврилівна так і не спробувала зрозуміти вибір доньки. Вона і досі вважає, що Марина заслуговує кращої долі, тому заявила, що на весілля не піде.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *