На літр води один стакан (200г) – солі і половина такої склянки цукру, лавр. лист (не шкодувати!), перець горошок, довести до кипіння і остудити. Ось цим розсолом залити сало (1-2 кг). Сало можна відразу пересипати часником. День стоїть вдома потім в холодильник приблизно на добу. Потім викласти на рушник щоб розсіл втік. Можете додавати до смаку свої приправи. Такий посол дуже смачний. Повірте цукор не відчувається.
Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на Вакурат
І ще один рецепт сала, на цей раз на святковий стіл.
Ароматне листкове сало
САЛО!!! Як багато в цьому слові! З часничком і спеціями! Так з цибулькою, та під чарочку. На чорному хлібці! М-м-м-м-м! Боїтеся за фігуру? Не бійтеся. У міру (20-30 г в день) сало фігурі не завадить, а навіть навпаки. Більш того, воно містить багато легкозасвоюваного селену, який підвищує імунітет. А я зараз навчу вас готувати просто дивовижне ароматне сало всього за 30 хвилин!
Інгредієнти для «Ароматне листкове сало»:
Сало
- Сало (свіже, сире, не менше 4-х сантиметрів товщини, бажано з шкірою) – 500 г
- Сіль (за смаком)
Маса 1
- Паприка солодка – 2 ст. л.
- Сіль – 0,5 ст. л.
- Часник – 3 зуб.
- Перець чорний (мелений) – 0,5 ч. Л.
- Олія – 3 ст. л.
Маса 2
- Кріп – 10 г
- Петрушка – 10 г
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – 0,5 ст. л.
Час приготування: 30 хвилин
Приготування:
Запорука успіху – правильно вибране сало. Це повинно бути не внутрішнє сало, а зовнішнє. Тому вибираємо зі шкіркою і товщиною не менше 4 см. Воно повинно бути свіжим. Щоб це визначити, просто стисніть його пальцями. Воно має бути м’яким і почати плавитися від теплоти рук. Можна навіть його спробувати. Не бійтеся отруєння. Сира свинина небезпечна гельмінтами (пардон за подробиці), але вони в організмі тварини пересуваються по судинах, а в салі судини відсутні. Саме тому для засолювання сала цілком вистачає 20 хвилин. Ну, якщо вже зовсім боїтеся, можете витримати добу. Я спокійно їм вже через 20 хвилин, і проблем немає!
Вам також сподобається: ?
Отже, сало вибрано, приступаємо. Готуємо першу масу. Часник для першої і для другої суміші дрібно рубаємо ножем з додаванням щіпки солі, щоб вона пустила сік. Ділимо на дві частини.
З’єднуємо половину часнику, 2 ст. л. паприки, 0,5 ст. л. солі.
Додаємо рослинне масло (воно дасть можливість спецій розкритися) і мелений чорний перець.
Все добре перемішуємо.
Готуємо другу масу. З зелені обриваємо листочки і дрібно ріжемо.
З’єднуємо зелень, часник, сіль.
Все ретельно перемішуємо.
Надрізаємо сало з одного боку приблизно на 1 см від краю, не дорізаючи до кінця.
Перевертаємо шматок і робимо надріз з іншого боку.
Виходить така собі буква «зю».
Знову складаємо шматок разом.
Натираємо його з усіх боків сіллю.
Відкриваємо один надріз і намазуємо всередині першою масою.
Перевертаємо, відкриваємо з іншого боку і намазуємо другою масою.
Весь вищеописаний процес займає 10 хвилин. Щільно замотуємо сало в харчову плівку і відправляємо на 20 хвилин в холодильник.
Все, можна насолоджуватися!
На чорному хлібці, та під чарочку.
Або без чарочки, тут вже як кому хочеться!
Для прихильників роздільного харчування і сидять на дієті замість хлібця можна взяти огірок.
Смачного!