Один з найкорисніших і простих продуктів – сало, багате корисними жирами.
Фахівці рекомендують вживати його в сирому вигляді, з гірчицею і хроном.
Його часто використовують у бутербродах, на хлібі з часником, запікають з картоплею.
Дієтолог Оксана Скиталінська на своїй сторінці в Instagram пояснює, чи можна і скільки їсти сала щодня.
Користь сала
1. До 45% олеїнової кислоти в жирі (64% в оливковій олії) не окислюється, а оскільки вона входить до складу клітинних мембран, організм довше залишається здоровим, повільніше старіє і повільніше зношується.
2. Сало витримує високі температури, не утворюючи шкідливих сполук.
3. Сприяють утворенню жовчі, корисні при гіпотонії жовчного міхура.
4. Має жовчогінну дію і запобігає застою жовчного міхура.
«Вранці жовч усіх людей багата холестерином і має літогенні властивості, тому вранці добре з’їсти шматочок сала», – радить дієтолог.
5. Видалення радіонуклідів.
6. У салі, як і в оливковій олії, мало “запальної” лінолевої кислоти, якої багато в рослинних оліях, що швидко окислюються (соняшниковій, кукурудзяній, та ін.).
7. У салі міститься арахідонова кислота, яка входить до складу клітинних мембран і необхідна для роботи ферментів серцевого м’яза.
Скільки можна з’їсти за день
“1/3-1/2 сірникової коробочки, сире та проморожене “, – підсумувала фахівчиня.