Зефір – це справжній смак з дитинства.
Я дуже любила зефір, коли була маленькою, але зараз ніколи його не купую. На прилавках магазинів та супермаркетів продається зовсім не той зефір, яким я смакувала в дитинстві. Кілька разів пробувала його робити, але все не те. І ось зовсім недавно я знайшла справжній рецепт цих ласощів.
Зефір вийшов чудовим. Він дуже ніжний, в міру солодкий. Якщо ще додати певні фруктові ароматизатори, то можна добитися неймовірного смаку.
Зефір «По-домашньому». Діти вам скажуть дякую!
Інгредієнти:
- 4 склянки цукру;
- 2 ст. л. желатину (20 г);
- 1 ч. л. лимонної кислоти;
- 0,5 ч. л. соди.
Рецепт приготування:
- Перед приготуванням замочіть желатин, додаючи до 2 ст. л. порошку 100 мл води.
- Висипте в окрему каструлю цукор та залийте його 1 скл. холодної води. Поставте на вогонь та доведіть до закипання.
- З цього моменту проварюємо ще 3 хвилини і додаємо підготовлений желатин. Каструлю забираємо з вогню та перемішуємо все, щоб желатин повністю розчинився.
- Залишаємо рідину трішки охолонути, але вона має залишатися гарячою.
- Збийте міксером на середній швидкості протягом 5 хвилин, потім залишаємо на такий же час постояти. І знову збиваємо 5 хвилин.
- Додаємо лимонну кислоту і соду і збиваємо вінчиком 10 хвилин. Залишаємо на 20 хвилин постояти.
- Зефірна маса має збільшитися вдвічі.
- Дошки або підноси змочіть водою та утворіть форми майбутніх зефірів.
- Коли коржі затвердіють, обережно зніміть їх тонким ножем і склейте попарно. Зефір готовий!
Смачного!
Вам сподобався рецепт?
Напишіть нам в коментарях у Facebook!