5 Жовтня, 2024
Кожен з нас має того, хто сильно образив і тим самим змінив назавжди

Кожен з нас має того, хто сильно образив і тим самим змінив назавжди

Вважається, що ми завжди пам’ятаємо тих людей у ​​своєму житті, які залишили світлий слід у душах і серцях. Однак, як би важко не було це визнати, люди, що завдали біль, також залишаються в пам’яті. Вони ж змінили нас назавжди. Вони ніби зламали нас і довелося знову збирати себе по крихтах. Природно, що, пройшовши через усі випробування, ми стали зовсім іншими. І такими, як раніше, вже ніколи не будемо.

Знаю, що ви досі не можете змиритися з тим, що сталося. І, можливо, вам досі болить. Проте важливо прийняти та усвідомити урок. Скажу більше: той факт, що ви досі переживаєте і намагаєтеся впоратися з багажем минулого, свідчить про те, що ви не здалися і не програли. Ви проходите через це не просто так: зрештою, станете лише сильнішими.

Ці складні уроки дуже важливі. Ніщо у світі не відбувається просто так. Тому, якщо ви зустрілися з кимось – так було потрібно. Саме ця людина повинна була допомогти вам вирости і стати ще кращими. Ну а біль – це «побічний ефект» такого важливого зцілюючого процесу.

6 речей, яким ми вчимося у людини, яка завдала нам болю:

1. Ми дізнаємося набагато більше про свої межі та компроміс

Коли хтось завдає такого сильного болю, ви змінюєтеся. А саме – починаєте усвідомлювати, наскільки важливими є ваші межі. Адже ви тривалий час йшли на компроміси, намагалися врятувати стосунки, що лише посилювали ситуацію. Тепер ви точно знаєте, чого ніколи і нікому не дозволите по відношенню до себе. Ви засвоїли цей урок назавжди і не повторите колишніх помилок.

2. Ми дізнаємося, що таке справжня зрада.

Коли хтось завдає нам удару, підступно і підло, ми міняємось і починаємо усвідомлювати, наскільки токсичними можуть бути деякі люди. Ми відкриваємо собі, що вони можуть робити жахливі речі і бути справжніми монстрами.

Раніше зустріч із такими людьми нас просто зломила б. Тепер ми просто знаємо: подібні персонажі зустрічаються в житті, але від них просто слід триматися подалі.

3. Ми розуміємо, що іноді найкраще – це просто піти.

Чим більше ми страждаємо у відносинах, тим очевиднішим стає те, що іноді найкраще, що можемо для себе зробити – це просто піти.

Дорослі люди вже не змінюються, тому ваш партнер завдаватиме біль знову і знову. Так буде завжди – поки ви не покинете його.

4. Ми розуміємо, що любов є дорогою з двостороннім рухом.

Для того, щоб все запрацювало у відносинах, потрібні двоє. Ви це виразно зрозумієте, коли всі спроби зміцнити союз і врятувати закінчаться невдачею. Ви не можете змусити когось змінитись, якщо він цього не хоче. То це не працює.

5. Ми розуміємо, чого хочемо і чого не хочемо в житті та любові.

Чим більше ви пережили, тим краще розумієте, чого не терпітимете ні за яких умов. Ви встановлюєте все більше кордонів, щоб захиститися від розчарування та болю в майбутньому. Таким чином, дорослішаєте і ростете.

6. Ми розуміємо, що у пріоритеті має бути власний добробут.

Завдяки набутому досвіду, який нам «подарував» кривдник, ми усвідомимо, що основним пріоритетом має бути наше благополуччя. Якщо нам погано і некомфортно – все інше немає сенсу.

Ми не повинні зациклюватися на тому, щоб ощасливити когось, сподіваючись, що він це з часом оцінить. Ні, не оцінить. Швидше навпаки – прийматиме як належне. Так що думайте краще про своє щастя, зрештою, ви у себе одні.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *