20 Вересня, 2024
Колишніх дружин НЕ буває. Дуже мудрі слова. А ви згідні?

Колишніх дружин НЕ буває. Дуже мудрі слова. А ви згідні?

На цю тему я вже можу захищати дисертацію. І, напевно, не одну. Демонструвати слайди з діаграмами, сипати розумними цитатами, а потім стукати указкою по кафедрі, закликаючи до порядку.

Доводити як теорему, що, виходячи заміж за розведеного, ми беремо в чоловіки всю його сім’ю, а жити пліч-о-пліч з його минулим, це як ходити по мінному полю. Тут або лавірувати, або хитрувати, або освоювати професію сапера.

Колишніх дружин НЕ буває

Відповідальний чоловік, який одного разу дав слово, не забере його назад ніколи. Адже крім розчарування в тому шлюбі було багато щастя.

Він любив, робив пропозицію, зустрічав з пологового будинку, привозив з duty free парфум і водив на концерти Океану Ельзи. Тому і далі братиме участь в житті дітей і колишньої дружини. Ремонтувати проводку і просівші на балконі двері.

Водити до дантиста і возити під час застуди грейпфрут і жарознижуючі свічки. Купувати сир «Радомер», а заодно шотландську вівсянку, кефір, балик і курагу. Як говоритися, колишніх дружин НЕ буває.

Колишня дружина

Нова дружина може навіть не пропонувати контакти електрика і не намагатися пояснювати, що кожну вкручену лампочку і полагоджену розетку, в’єтнамки або кран екс дружина сприймає як бажання возз’єднатися.

Чоловік тут же спалахне, вивалить кадик і спробує розмазати по стіні. Скаже про свого часу взяті зобов’язання, процитує «Маленького принца» і звинуватить в недалекоглядності.

Крім того, новоспечений «наречений» ніколи не увійде в другий шлюб обнуленим. Його минуле буде близько завжди. І не просто близько, а разом з нами снідати і приймати душ. Планувати відпустку і дискутувати на предмет утеплення лоджії.

Одного разу ми відпочивали в Туреччині, і на мене накотило. В першу ж хвилину відчула, що в цьому готелі він вже бував з першою дружиною. Що ось тут вони їли гезлеме зі шпинатом, спостерігали за перебіжками крабів і обіймалися у співаючого фонтану. У підсумку, ледве витримала тиждень, схуднувши на 4 кілограми.

Чоловік спершу все заперечував і називав параноїчкою, а через кілька років зізнався, що це був їхній улюблений куточок.

Якось ми гостювали у свекрухи. Спершу застілля, тости, біле вино, а потім я попросила показати дитячі фото сина. Вона дістала кілька альбомів. З карток косив мій коханий в завеликих повзунках.

Потім фігурував в колисці, з шахами, конструктором «Школяр» і зірочкою жовтеняти.

Несподівано виникли кадри з його минулого сімейного життя і посипалися коментарі:

Медовий місяць в Геленджику. Фотосесія в сосновому бору. Молоді у бузку «Міс Елен Вілмот» і в музеї Прадо.

Я дивилася і відчувала свою душу, немов у виноградному пресі, але не вистачало сміливості сказати: “Досить. Мені не приємно”.

Дуже б хотілося дати пораду іншим жінкам: не вступати в стосунки з хлопцями, не з чуток знаючим, що таке подружні узи. А якщо вляпались, то пройти це випробування з честю і навчитися бути щасливою! Навіть якщо десь поруч маячить ще одна “дружина”…

За матеріалами

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *