4 Жовтня, 2024
Коли я прийшла в сім’ю чоловіка, мені довелося прийняти їх сімейні традиції: на день народження і інші свята вони завжди збираються і дарують один одному гроші і подарунки. У них велика сім’я, і всім потрібно було щось дарувати. Якось не відразу, але я почала помічати, що сестра чоловіка ніколи мені нічого не дарує. Думаю, як показати Анні, що зі мною теж треба рахуватися

Коли я прийшла в сім’ю чоловіка, мені довелося прийняти їх сімейні традиції: на день народження і інші свята вони завжди збираються і дарують один одному гроші і подарунки. У них велика сім’я, і всім потрібно було щось дарувати. Якось не відразу, але я почала помічати, що сестра чоловіка ніколи мені нічого не дарує. Думаю, як показати Анні, що зі мною теж треба рахуватися

Я могла б сказати, що я повністю щаслива у шлюбі, якби не моя зовиця. Відносини з сестрою чоловіка у мене якось відразу не склалися. Три роки тому я прийшла в їхню сім’ю, і практично відразу відчула, що мене там не поважають. Я, як нова людина в їхній родині, намагалася допомагати в городі, бо у них приватний будинок. Можливо, не завжди виходило (адже у мене великі проблеми зі здоров’ям), але я старалася.

До слова, я працюю в поліклініці, де вся родина прописана, тобто проблем записатися до лікаря, взяти талончик, зробити ксерокопію ніколи не було. Я думаю, це була моя «посильна допомога» сім’ї.

У мого чоловіка є дві сестри і старший брат. Чому я кажу, що мені «здавалося», що мене не прийняли. Тому що перші мої два роки спільного життя я прокидалася від дзвінків його сестер з проханнями, звозити куди-небудь їх, до лікаря, в магазин, щоб він приїхав до них, допоміг. Кожні вихідні якісь прохання. Хоча у сестри чоловіка є свій чоловік, троє дітей, батьки чоловіка живуть в сусідньому будинку, її батьки буквально через кілька зупинок.

Мені завжди здавалося трохи несправедливим, те, що мій чоловік зривається і біжить допомагати своїй сестрі, а мене «кидає». Я намагалася з ним розмовляти на цю тему, але у відповідь лише закиди типу: «Тобі не зрозуміти, ти – єдина дитина в сім’ї».

Так як я прийшла в їхню сім’ю, мені довелося прийняти їх сімейні традиції: на день народження вони завжди збираються і дарують один одному гроші, а на Новий Рік, 8 Березня – подарунки. В основному недорогі, я, в принципі, нічого проти цього не маю.

У них велика сім’я – крім його батьків – бабуся з дідусем, дві сестри, брат, племінники в кількості шість осіб. І всім потрібно було щось дарувати. Якось не відразу, але я почала помічати, що його ця сама сестра ніколи мені нічого не дарує ні на Новий рік, ні на Дні народження ні мені, ні чоловікові. Вони – одні з найбільш забезпечених в родині, всім щось дарували, а нам ні разу нічого.

Хоча коли вона приходила в поліклініку, я їй ніколи не відмовляла. Коли вона зверталася до мене за допомогою, я все влаштовувала, але навіть елементарного «дякую» не дочекалася.

Але «добило» мене не це. У лютому погіршилось моє здоров’я і мені потрібно було лягти в лікарню. Звичайно, вся рідня була в курсі. Ми зустрілися з Анею в аптеці недалеко від моєї роботи, де вона повідомила мені, що чекає четверту дитину, але навіть з ввічливості не поцікавилась, як у мене справи. А ввечері того ж дня, чоловік зателефонував мені з роботи і запитав, коли я буду на своїй роботі, його сестрі знадобилося зробити ксерокопії. Тобто вона, знаючи мій номер телефону, не подзвонила безпосередньо мені, а через нього.

Я відповіла, що не знаю, у мене була відпустка, я готувалася до лікарні. А єдине, що її цікавило, ці ксерокопії. До речі, недалеко від поліклініки є ще два місця, де їх роблять. Але у мене безкоштовно. Тобто гроші на четверту дитину є, а на ксерокопії – немає. Природно, я відмовила, не можу ж я їхати на роботу тільки тому, що їй треба зробити безкоштовно ксерокопії.

Після лікарні ми з нею зустрілися на дні народження у старшого брата. Ми трохи запізнилися, а коли зайшли, свято було в самому розпалі. Я привіталася з усіма, а вона була єдиною людиною, хто не привітався у відповідь. І коли ми сіли за  стіл, вона демонстративно встала і вийшла на кухню.

Пройшов майже місяць з того часу, як ми зустрілися біля аптеки, але мене досі мучить одне питання: вона дійсно образилася на те, що я тоді не кинула все і не поїхала робити їй ці ксерокопії?

Можливо так, а можливо, і ні, але це вже немає значення. Наступного разу, коли їй знову знадобитися моя допомога, я, мабуть, їй відмовлю. Думаю, настав час показати Анні, що зі мною теж треба рахуватися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *