5 Травня, 2024
Ніколи не вибачайтеся в цих 10 випадках…

Ніколи не вибачайтеся в цих 10 випадках…

Більшість людей переживають, що про них подумають оточуючі, постійно хочуть догодити комусь, забуваючи про свої інтереси та потреби. Чому так відбувається? Адже ніхто нікому та нічим не зобов’язаний.

Часто ми потрапляємо у якісь ситуації, у яких почуваємося винними перед кимось. Ми вибачаємося, але в деяких ситуаціях цього робити не потрібно. Прощення — це каяття від щирого серця. І в сучасному світі воно вже втратило свою основну ідею.

Адже ми вибачаємося кілька разів на день, навіть не помічаючи цього. У маршрутці, на роботі, в університеті, просто на вулиці, супермаркетах, кінотеатрах та інших громадських місцях. Думаємо, що це лише елементарні правила етикету, але помиляємося. Не говоріть гучних слів каяття даремно.

Тож у яких випадках можна не говорити слів прощення?

1. Ніколи не вибачайтеся за кохання.

Про яке почуття провини може йтися, якщо це чудово, що ви здатні любити когось. Нехай це навіть не взаємно. Але ж ви ні в чому не винні. Бережіть у собі це почуття. Вас також обов’язково полюблять.

2. Не просіть вибачення за те, що відмовили комусь у чомусь.

Потрібно вміти сказати «ні». Ви повинні поважати себе і не зобов’язані виконувати те, чого не хочете.

3. Ніколи не перепрошуйте за своє минуле.

Адже те, що було — уже минулося. І змінити його на жаль чи на щастя не можна. Безглуздо просити вибачення за це. Просто важливо жити сьогоденням, не повертатися до минулого.

4. Не промовляйте слів вибачення за свою недосконалість, за те, що ви такі.

Чи це специфічна зовнішність або жорсткий характер. Ви такі – які є і нехай вас приймають оточуючі. Людина не винна, що народилася саме такою. Не приміряйте маски, будьте собою. Не намагайтеся догодити всім.

5. Не вибачайте за вашу власну думку.

Пам’ятайте, що ви особистість і маєте свою точку зору, а в суперечці народжується істина. Якщо ж ви явно не праві, то вмійте визнати це.

6. Не потрібно вибачатися за прохання про допомогу.

Сьогодні допоможуть вам, а завтра ви допоможете комусь. Це нормально і прощення не вимагає, а ось подяки не будуть зайвими.

7. Не варто вибачатися за іншу людину.

Нехай вона це робить сама. Відповідайте лише за свої вчинки, дії та слова.

8. Навчіться не просити вибачення за правду.

Адже якою б гіркою вона не була, у будь-якому разі це краще, ніж брехня.

9. Не вибачайтеся за те, що ви чогось не знаєте.

Людина не може знати всього на світі. Незнання відповіді на якесь питання — це нормально. Але не забувайте, що прагнення знань завжди піде вам на користь.

10. Не просіть прощення за розрив невдалих відносин, відмова від спілкування з кимось.

Якщо ви бачите, що людина вам не підходить і стосунки з нею зайшли в безвихідь, або вона просто погано на вас впливає, відмовтеся від спілкування з нею. Ви маєте на це право. Вибачатися ви не повинні.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *