22 Листопада, 2024
Цей рецепт швидкої “Паски за ніч” мене здивував. Ніякої опари та вистоювання тіста, просто все змішала та розклала по формах

Цей рецепт швидкої “Паски за ніч” мене здивував. Ніякої опари та вистоювання тіста, просто все змішала та розклала по формах

Скільки вже печу, не перестаю дивуватись різноманітності рецептів паски, яких зараз безліч. Так і цей рецепт швидкої паски за ніч мене насправді здивував та потішив. Тісто для паски дозрівало в холодильнику цілу ніч та трохи більше! Ніякої опари та вистоювання тіста в теплі не було. Я просто все з’єднала та замісила. Наступного дня вийняла з холодильника, розклала по формах і спекла. Відверто кажучи, думала, що з цього навряд чи вийде щось добре))) Бо до випікання паски завжди підходжу дуже серйозно)) Ніколи не вірила рецептам паски для лінивих. Але в якості експерименту вирішила все ж таки спробувати. І от моє здивування: паска чудово підросла, була волога, пухка, м’якенька та дуже смачна! Такий рецепт паски без замісу дуже зручний для тих, хто не має часу (чи не хоче, не любить) довго возитись з дріжджовим тістом. Також ця паска за ніч є ідеальним рецептом паски для початківців і тих господинь, які печуть її вперше.

Інгредієнти:

На 4 паски, загальною вагою 1800 г:

Для тіста:

  • 250 мл молока
  • 100 г дріжджів
  • 850 г борошна
  • 200 г цукру
  • 2 п. (30 г) ванілі
  • 300 г масла
  • 4 яйця
  • 1/2 ч.л. солі

Додатково:

  • 200 г сухофруктів
  • лимонна цедра з 1 шт.

Приготування паски за ніч:

Приготуємо тісто для паски: у велику ємність наливаємо тепле молоко та розчиняємо в ньому дріжджі. Додаємо  цукор та перемішуємо, щоб він розчинився.

Готуємо тісто для паски

Додаємо тепле масло. Тако яйця кімнатної температури та ретельно перемішуємо. Додаємо решту інгредієнтів (ваніль, сіль, ..)

Всипаємо просіяне борошно та замішуємо тісто.

Додаємо борошно

Виходить тісто липкувате, борошна більше не додаємо. Накриваємо миску харчовою плівкою і відправляємо в холодильник щонайменше на 12 годин. Бачимо, що тісто збільшилось вдвічі.

Залишаємо тісто на 12 годин

Переминаємо тісто руками, по консистенції воно нагадує пластилін, але так і повинно бути, не лякайтеся.

Додаємо сухофрукти та лимонну цедру.

Додаємо сухофрукти

Форми для паски я змастила та застелила пергаментним папером.

Кладемо тісто у форми

Руки змастила олією та виклала тісто у форми на 1/3. Тепер потрібно накрити форми фольгою та поставити в тепло, щоб паски піднялися. Чим тепліше, тим швидше тісто підніметься.

Випікаємо паски при температурі 180 градусів 1 годину. Бажано зверху прикрити фольгою, щоб тісто не пригоріло.

Готова паска

Покриваємо паски глазур’ю та прикрашаємо за бажанням. Усім бажаємо смачної паски та приємних приготувань!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *