14 Травня, 2024
“Чому чоловіки йдуть від хороших дружин”: цитата, яка багато що пояснює

“Чому чоловіки йдуть від хороших дружин”: цитата, яка багато що пояснює

Прочитала цю цитату в одній з книг моєї улюбленої письменниці Вікторії Токарєвої і немов прозріла. Адже ось справжній дар у людини – наділяти істиною слова. Коротко та ясно.

Але ось хочу у вас запитати – чому чоловіки йдуть? І що найцікавіше – йдуть не звідти, де нестерпно. А біжать від смачних вечерь і домашнього затишку. Від покірних і люблячих дружин. Вірних і відданих. Від натовпу діточок. І хай від простушок і попелюшок. Але ж розлучення штормлять і голлівудських знаменитостей. Кидають таких дів, як Дженіфер Лопес, Демі Мур і Елізабет Тейлор.

Невже інстинкти беруть своє? І чоловікам потрібно вічно в щось вплутуватися і завойовувати? А буває і так. Іде чоловік до іншої. Жіноча гордість кричить – ну і нехай! А жіноча цікавість підбиває: ну подивися на розлучницю хоч одним оком. Цікаво ж, хто тепер йому штани пере.

Пам’ятаєте, як співала Наталя Ветлицька: “Я хочу дізнатися, на кого ти мене проміняв”.

І жінка дивиться, а там – батюшки святі! – ні фігури, ні лиця, ні освіти, ні кар’єри. Чим взяла? Не зрозуміло. А вже коли старалася, крутилася як білка в колесі, все життя на вівтар родини поклала – тоді подвійно прикро.

Магія. Приворот, не інакше.

І ось тут Вікторія Токарєва сформулювала одну фразу, яка, як мені здається, все пояснює.

Справа в тому, що чоловік не шукає жінку, від краси якої він знепритомніє. Або розкішний аналог Моніки Белуччі в хмарі парфумів від Шанель. З заморською засмагою і іноземним акцентом.

Жінка може бути абсолютно будь-якою. Сірою, як моль. Тихою, як пил.

Головне, щоб вона приходила від нього в захват. Сміялася над його жартами, пишалася його досягненнями, хвалилася ним перед своїми подругами.

Йому потрібні закохані очі, які дружина, при всьому бажанні, скорчити йому не може. І серце її вже не стукає так, як 20 років тому.

Заради того, щоб знову пережити ейфорію любові і відчути себе на коні, чоловік готовий перекреслити все своє колишнє життя.

А сказала Вікторія Токарєва так: “Чоловікові абсолютно не потрібна чужа індивідуальність. Він завжди шукає в жінці підтвердження своєї індивідуальності”.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *