Дуже зручний та смачний салат, йому можна дати другу назву “гості на порозі”. Переважно тоді починаю його відкривати і за 1 хвилину він готовий. Головне – мати в запасі сухарики.
Дехто каже що це зі свіжих овочів і як я так швидко все нарізала, а нарізала я ще літом. Інколи за вечір відкриваю 2 банки, його з’їдають першим.
На 11 банок по 0,5 треба добре втрамбовувати бо якщо на 12 слоїків то після стерилізування залишається малувато, (не повний слоїк).
Необхідні інгредієнти:
- Морква – 1 кг. Нашинкованої на терці морква по-корейськи.
- Цибулі – 0,5 кг.
- Перець солодкий – 1 кг. Нарізаємо соломкою.
- Огірки – 1 кг. Нарізаємо соломкою.
- Помідори – 1 кг (твердих). Нарізаємо соломкою.
В півлітрові банки викладати по черзі, як написано, добре утрамбовувати, бо дуже всядеться.
Маринад:
- Маринад наливаємо відразу в кожну банку поверх помідорів.
- Вода (тепла, перекип’ячена) – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Оцет – 1 ст. л.
Стерилізувати 30 хвилин.
Зимою відкрити банку і процідити через сито. Додати головні інгредієнти – сухарики та 2 столові ложки майонезу (додавати сухарики перед подачею на стіл щоб не розмокли сильно).
За бажанням можна додавати сир, ковбасу, курку, яйця.
Рецепт – Natalia Prykhidko.
Фото – Natalia Prykhidko.
Смачного вам!