16 Травня, 2024
Відмовтеся від їжі на 1 день і ось, що трапиться!

Відмовтеся від їжі на 1 день і ось, що трапиться!

Те, що невеликі голодування іноді корисні – відомо давно. Але ми намагаємося своєчасно вживати, аби дати голоду розгулятися. І найчастіше це грає проти нас.

Науково доведено, що короткочасне голодування корисне для здоров’я.

Наші предки регулярно дотримувалися постів, а святі та зовсім влаштовували голодування на певний період, тому що таке розвантаження організму допомагало очистити не лише тіло, а й прояснити розум.

У сучасному суспільстві присутній культ їжі – ми намагаємося їсти регулярно, часто не встигаючи відчути справжній голод. А такий режим харчування не кращим чином позначається на нашому самопочутті.

Ця стаття розповість вам про користь голодування та розвантажувальні дні.

Професор медицини Коду Міцуо, відомий своїми дослідженнями процесу голодування, каже: «Якщо ви будете наприкінці кожного тижня голодувати, повільно виходячи з нього, то отримаєте ефект, схожий на тривале голодування. Через пів року, а, можливо, через рік ви поздоровішаєте до невпізнання ». Лікувальне голодування високо ціниться працівниками медицини та користується неймовірною популярністю серед них.

Про цілюще одноденне голодування

Думка лікарів щодо одноденного голодування:

– Якщо проводити один день голодування раз на тиждень, продовжуючи протягом року, то це поліпшить конституцію людини та позбавить її від хвороб.

– Значною мірою одноденне голодування знімає навантаження з внутрішніх органів. Існує багато випадків, коли легкий ступінь діабету виліковувався  коштом того, що підшлункова залоза мала час відновитися

– Один день голодування омолоджує організм, приблизно, на три місяці.

Виявилося, що допомогою голодування ще в глибоку давнину лікували хворих Гіппократ, Авіценна, Парацельс та інші лікарі. Зараз вже є багато наукових даних, які розкривають механізм лікувальної дії голодування, яке стимулює обмін речовин, омолоджує організм і перешкоджає старінню.

Під час повноцінного голодування використовується та енергія, яка витратилася нами на перетравлення їжі для лікування наявних захворювань і також для його очищення. На особистому досвіді я переконався, що з нежиттю порожній шлунок справляється за дві доби, а з грипом – за три.

Але якщо при нежиті ще можна чимось займатися, то грип супроводжується поперемінно жахливою лихоманкою та сонливістю. Цікаво, що після такого лікування виглядаєш, як після СПА-процедур. На жаль, пояснити я це не можу, але організм явно очищається як і зовні, так і внутрішньо. І якщо вже ви зважилися лікувати хвороби голодом, то у жодному разі не приймайте ліків.

Дозволено пити воду – часто і невеликими порціями. За день потрібно випивати 1,5-2 літра рідини. Крім чистої води, можна пити слабкий настій шипшини або трав’яний чай (без цукру!).

Спокій і ще раз спокій

Варто сказати, короткочасне голодування, крім очищення та істотного поліпшення зовнішності, має ще один приємний ефект: сприяє кращій уяві. Наприклад, Джон Леннон, один із легендарних «бітлів», практикував медитацію і захоплювався голодуванням. Не виключено, що його творчі осяяння в музичній сфері стали результатом не тільки таланту і працездатності, а й періодичної відмови від хліба насущного.

Т. Тоео, колишній член палати громад японського парламенту, нав`язливо рекомендував щотижневі одноденні голодування як спосіб оздоровлення та активізації мислення. Він неодноразово підкреслював, що це не просто дієта, бо завдяки голодуванню голова працює краще і безперервно виникають нові ідеї.

Єдине, про що не слід забувати: перед голодуванням слід очистити організм. Для цього за 2 дні до наміченого терміну виключіть з раціону продукти тваринного походження. Перейдіть на злаково-рослинну дієту. Меню повинно складатися з різноманітних каш, овочів і фруктів. Завжди треба починати з 1-2-денного голодування, плавно переходячи на 3-денний. Скільки триває голод – стільки ви з нього і виходите.

Можна провести поспіль почергово одно-, дво-, триденне голодування, завершуючи кожне них однаковим періодом виходу. Подальше збільшення термінів, слід проводити після більш тривалих перерв. Поступово можна довести голодування до 7 днів. Проводити його бажано 1 раз на 6 місяців. Більш тривале голодування в домашніх умовах (у всякому разі, поки ви його як слід не освоїте) не рекомендується.

Найголовніше це те, що в процесі самоочищення дуже важливий оптимістичний настрій. Починаючи голодувати, вірте в успіх, і ви досягнете дивовижних результатів. Організм самостійно буде справлятися з будь-якими захворюваннями, а коли регулярні голодування увійдуть у вашу звичку, ви взагалі перестанете хворіти.

Ефект схуднення

Якщо грамотно і якісно підготуватися до добових голодувань, і робити їх стабільно, систематично і щотижня, то можна досягти гарних результатів у боротьбі з зайвою вагою.

За словами експертів, невеликий стрес, який переживає організм під час помірного голодування, позитивно позначається на імунітеті та знижує ймовірність виникнення ракових захворювань. Обов’язкова умова: якщо вже вирішили поголодувати, то робіть це регулярно і пийте під час цього процесу воду.

З чого почати?

Починати треба з настрою. На перших порах голодування викликає дискомфорт та деякий стрес, а щоб його подолати, потрібно володіти достатньою мотивацією.

У день перед голодуванням будьте стримані в їжі, бажано не вживати алкоголь та не їсти багато на ніч, особливо м’ясне.

Постарайтеся знайти собі заняття. Краще якщо це будуть справи на свіжому повітрі: на дачі чи в лісі. Не влаштовуйте своє перше голодування на роботі. Можливі проблеми у вигляді різних неприємних відчуттів – головні болі, запаморочення, слабкість, поганий настрій, запах з рота, також можуть зіпсувати ваші стосунки з оточуючими. Надалі ви зможете голодувати «без відриву від соціального світу» і ніхто навіть нічого не помітить.

Я роблю так:

У неділю приблизно о 18-й годині приймаю легку вечерю, потім намагаюся раніше лягти спати.

У понеділок протягом усього дня (до 18:00) п’ю воду. Потім йде вихід із голодування (після 18:00). Роблю салатик з тертої моркви (нічим не заправляю). Потім можна з’їсти шматочок хліба, бажано грубого помелу, черствого. Години через 2 можна зварити кашку (бажано на воді та без масла).

Вихід з одноденного голодування

Рекомендації П. Брегга по харчуванню у відновлювальний період після голодування.

1 день (24 години) = якщо хочете, можете додати в дистильовану воду 1/3 чайної ложки неочищеного меду та 1 чайну ложку лимонного соку, це робить воду не тільки приємною, а й очищає від слизу і токсинів.

У кінці кожного голодування першої їжею повинен бути салат зі свіжих овочів, в основному з тертої моркви та тертої капусти. Як приправу можете використовувати сік лимона або апельсина. Таке страва діє  на кишківник, як мітла. Після цього можете їсти варені овочі, наприклад, тушковані помідори. Можете їсти різну зелень: шпинат, гарбуз, листову капусту, приготовану селеру або волокнисту квасолю. Ніколи не можна переривати голодування продуктами тваринного походження: м’ясо, сир, риба, горіхами або насіння. Протягом 2-х днів не вживайте жодної кислотної їжі.

Інформація призначена тільки для ознайомлювальних і освітніх цілей і не замінює професійні медичні консультації, діагностику або лікування. Даний матеріал не має науково доведеної лікувальної дії. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем з будь-яких питань, які можуть у вас виникнути про стан здоров’я.

Будь-яка людина може без серйозних наслідків прожити без їжі та води декілька днів, тому не піддавайтеся страху померти голодним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *