15 Травня, 2024
Золоте правило життя: чим гірші справи, тим краще треба виглядати!

Золоте правило життя: чим гірші справи, тим краще треба виглядати!

Одній жінці нахамили у реєстратурі, у поліклініці. Грубо розмовляли, обривали на півслові, відмовляли безпідставно, – зіпсували настрій. Жінка ледь утримала сльози. І на парковці охоронець сказав їй грубі слова, дуже нахабно.

Поганий день, буває таке. Тільки жінка була розумна. Вона заспокоїлася, плакати не стала, а подивилася на себе у дзеркало.

Це не про позитивне мислення! І не про те, що люди – наші дзеркала. Мовляв, якщо ти сам неприхильно налаштований та роздратований, до тебе так само віднесуться. Це не так. Скільки я бачила скандалістів та самовпевнених грубіянів, – до них ставилися добре. Бо боялися.

А жінка була налаштована миролюбно. Навіть дуже. Аж до запобігливих інтонацій: “Будь ласка, вибачте, допоможіть, дозвольте”…

І дивилася вона, сумними очима. І вираз обличчя був сумним, трохи дитячим. Ну так на, отримай! Раз ти жертва, з тобою і будуть поводитися як із жертвою. Не всі. А саме недобрі люди, які безпомилково вибирають ціль для своїх нападок.

Ця жінка переживала важкий час. І ось захворіла ще. У душі вона сподівалася, що їй допоможуть, пошкодують, зрозуміють. І непомітно стала поводитися як жертва. Дивитися як жертва… Вона це зрозуміла, дивлячись у дзеркало. І негайно розпрямилася.

Нафарбувалася. Одягла гарний костюм і туфлі на підборах. Взяла свою сумочку та ходою переможця пішла до поліклініки.

Підійшла до грубої співробітниці і вирішила своє питання миттєво, дивлячись прямо в очі дамі.

Жінка запам’ятала цей досвід назавжди. На нас нападають, коли ми ослабли і не маємо сил приховати це. Коли ми втратили свій панцир, свій захист. І стали слабкими і голими, м’якими та вразливими, – ось це і притягує агресію, а зовсім не наші злі думки та роздратування.

Якщо виглядаєш як жертва, з тобою будуть поводитися як з жертвою недобрі люди. А їх чимало, на жаль. І не варто провокувати їх грубість своїм жалюгідним виглядом і запобігливим поглядом.

Чим гірші справи, тим краще треба виглядати. І тим впевненіше поводитися. Якщо, звичайно, ти не по милостиню звертаєшся, а вирішуєш свої проблеми як гідний член суспільства, на рівних. І це важливе правило життя, яке може допомогти у скрутних обставинах.

Автор: Анна Кір’янова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *