17 Травня, 2024
Ще моя прабабуся, яка дожила до 95 років, розповідала, що існує 5 різних способів «договоритися» з удачею

Ще моя прабабуся, яка дожила до 95 років, розповідала, що існує 5 різних способів «договоритися» з удачею

Моя прабабуся – дивовижна людина. Їй вдалося те, що вдається далеко не всім, вона дожила аж до 95 років. А як відомо, чим довше живе людина, тим більше у неї досвіду. І моя прабабуся завжди здавалася мені просто неймовірно мудрою людиною і за будь-якою порадою я завжди зверталася до неї. І зараз я розповім про п’ять способів «договоритися з успіхом», про які вона розповіла мені.

Ніколи не переживай

Знаєте, є ще ця стара мудрість — якщо проблеми немає, то нема чого переживати, а якщо проблема є, то переживати з приводу неї безглуздо. Це був буквально девіз життя моєї прабабусі. Я сама взагалі дуже тривожна людина.

Я вічно переживаю з приводу роботи чи інших життєвих ситуацій. А прабабуся мені весь час казала: “Що ти все переживаєш. Ну ось який у цьому сенс”.

І сама вона також ніколи не хвилювалася. 

Спілкуйся лише з тими, кому можна довіряти

Моя прабабуся відсівала людей із життя, яким вдалося її розчарувати. Якщо друг у терміновій ситуації не допоможе, то це більше не друг. Якщо людина постійно дає якісь шкідливі поради або просто лізе постійно не в свою справу – цю людину теж відправляємо на звалище.

Я завжди дивувалася, що прабабуся якось неохоче йде на контакт із деякими людьми. А виявилося, що в неї є така перевірка. І спілкується вона лише з тими, хто цього вартий. А натомість доля нагороджує її лише добрими людьми.

Відносись до їжі як культури

Прабабуся моя завжди казала, що їжа важлива для людини. Що їсти потрібно не тільки смачно, але й корисно. Потрібно відчувати свій організм і слухати, коли він каже тобі поїсти і що він наказує тобі поїсти. І хочу сказати, що готувала вона просто чудово.

Я любила їсти її страви. Вони ніколи не розчаровували. Прабабуся завжди була енергійна, і шкіра у неї була здорова. І навіть у такому похилому віці вона виглядала краще, ніж ті, хто на 20 років молодший.

Зберігай оптимізм

Прабабуся завжди казала, що чим довше думаєш про негатив, тим більше цей негатив притягуєш. Ось, наприклад, похмура погода на вулиці. Хтось одразу почне бурчати, йому це зіпсує настрій на весь день, а прабабуся завжди говорила — природа не має поганої погоди. Якщо дощ пішов, то так треба.

І це не привід, щоби весь день ходити похмурим. Не пригадаю жодного дня, коли бабуся не посміхалася б. Вона завжди жартувала. І казала, що навіть якщо вважаєш, що не можеш жартувати, треба це робити. Треба сміятися. Будеш позитивним, щастя до тебе прийде.

У всьому будь допитливим

У дитинстві я любила бувати у прабабусі, тому що у неї була величезна шафа з книгами. Вона завжди читала, і я сама навчилася читати у 3 роки завдяки тому, що часто у неї сиділа. Прабабуся казала, що треба цікавитись усіма сферами життя.

Вона читала книги зовсім різні – і художні, і присвячені різним предметам. І гуляти з нею теж завжди було цікаво, бо вона розповідала все про навколишній світ. Говорила, що допитливі люди у житті орієнтуються найкраще.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *