Кабачки з часником на зиму рецепт №1
Складові:
- кабачки – 2 кілограми;
- часник – 2 головки;
- сіль – 1 столова ложка;
- цукор – 0,5 склянки;
- рослинна олія – 100 грам;
- оцет 9% – 100 мілілітрів.
Покроковий рецепт маринованих кабачків з часником на зиму
Кабачки очистіть від шкірки і насіння, часник очистіть від лушпиння, і розберіть на зубки.
Кабачки нарізати кубиками. Часник видавити через часничниці.
З’єднайте кабачки з часником, додайте сіль, цукор і рослинну олію. Нехай постоять так 30 хвилин. Закип’ятіть воду.
Кабачки укладіть в півлітрову банку, залийте окропом і поставте банку з кабачками в каструлю з гарячою водою, на дно, якої обов’язково покладіть рушник, для стерилізації.
Кабачки з часником на зиму, другий рецепт
Складові:
- кабачки очищені – 1,1 кілограма;
- морквина – 100 грам;
- часник – 50 грам
Для маринаду:
- вода – 250 мілілітрів;
- сіль – 1 столова ложка;
- цукор – 1/4 склянки;
- рослинна олія – 125 мілілітрів;
- оцет 9% – 55 мілілітрів.
Покроковий рецепт маринованих кабачків з часником на зиму
Кабачки очистити від шкірки і насіння. Потім наріжте їх кубиками.
Приготуйте маринад, з’єднайте воду з сіллю, цукром, олією і оцтом, закип’ятіть.
У киплячий маринад викладіть кабачки, і проваріть близько 8 хвилин.
Очищену моркву натерти на тертці, а часник вичавити через часникодавку.
Додайте до киплячих кабачків морквину і часник, проваріть ще хвилин 5. Тепер розкладаємо кабачки з часником і морквою в простерелізовані баночки і відразу закатуємо.
У перевернутому вигляді укутайте в ковдру до повного охолодження.
Завдяки тому, що кабачки довго не варяться, вони виходять дуже хрусткими і соковитими!
Смачних вам заготовок!