9 Травня, 2024
«Коли ви чогось дуже сильно хочете – в гру вступає …» Закон притягнення щастя: 3 найважливіших «НІКОЛИ»

«Коли ви чогось дуже сильно хочете – в гру вступає …» Закон притягнення щастя: 3 найважливіших «НІКОЛИ»

Наше життя підпорядковується головному вселенському закону – закону притягнення. Він простий і логічний: людина притягує до себе те, про що думає.

Наші думки – це сигнали, які ми постійно надсилаємо у Всесвіт.

Він же реагує на кожен з них, тобто виконує всі наші запити. Але, на жаль, робить це буквально. І коли у нас з’являються думки про речі, яких ми боїмося і хочемо уникнути – про хвороби, бідність, зради, розчарування, то в результаті ми їх же і отримуємо. Не можна мріяти про щастя і разом з цим думати: “Життя не вдалося: ні грошей, ні здоров’я, ні любові …” Всесвіт реагує на подібну установку з послужливістю джина з чарівної лампи. “Що ж, – відповідає він. – Як накажеш. У тебе дійсно нічого цього немає. І не буде”. Негативний месидж повертається подвійним негативом. Але магнетична енергія наших думок здатна зробити щасливим кожного з нас.

Закон 1. Наповнена любов’ю людина привертає до себе любов інших людей

Це один з головних постулатів закону тяжіння. Подібне притягує подібне. Всі люди, події, речі в нашому житті зовсім не випадкові. Ми самі оточуємо себе ними вільно чи мимоволі. Необхідно змушувати себе думати тільки про хороше і бачити красу в навколишніх людях і предметах.

На жаль, часто саме дитячі комплекси формують позицію нещасного і нелюба. Фахівці називають це “свідомістю жертви”. Комусь такому здається, що він шукає вихід, а на ділі відбувається наступне: постійні розмови про нещасливе кохання занурюють його в маленький закритий світ нескінченних образ і розчарувань, в замкнуте коло, з якого дуже складно вибратися.

Жертва просто перестає помічати позитивні моменти життя, і чим більше страждає, тим частіше припускається помилок. Чекати щастя в такому стані, щонайменше, наївно. Як змінити ситуацію, що склалася? По-перше, усвідомити, що любов не може прийти ззовні, насильно пробитися до людини. Готовність любити та бути коханою повинна спочатку народитися в душі, заповнити собою всі куточки свідомості. Пам’ятайте: ніхто і нічого не зможе зробити за нас. Ми й тільки ми самі створюємо власну реальність. Щасливі люди отримують задоволення з самого незначного приводу.

10 золотих правил тяжіння любові:

1. Завжди прокидайтеся з посмішкою. Подумайте про те, що сьогодні на вас чекає дуже вдалий день. Навчіться радіти будь-якій дрібниці та позитивні емоції витіснять з життя непотрібний негатив.

2. Оточуйте себе тільки світлими, позитивно налаштованими людьми.

3. Навчіться бути цікавими самим собі. Постійно розвивайтеся, намагайтеся щодня дізнаватися щось нове, пам’ятайте: людина, якій не нудно з собою, завжди викликає інтерес інших людей.

4. Робіть лише те, що приносить вам радість, любов і щастя. Звичайно ж, існують речі й події, яких практично неможливо уникнути, є люди, з якими при всьому небажанні доводиться стикатися. У цьому випадку постарайтеся відшукати в них все найкраще, і надалі звертайтеся лише до цих позитивних сторін. Дуже скоро ви помітите, як зміниться ваш настрій, стосунки поліпшаться і ви відчуєте себе легко і комфортно.

5. Ніколи не сумнівайтеся у власній винятковості. Кожна людина унікальна і заслуговує любові. Не критикуйте і не сваріть себе. Пишайтеся собою, полюбіть власний образ і ви помітите, як з вами стануть відбуватися позитивні зміни.

6. Не втрачайте внутрішньої гармонії. Якщо відчуваєте, що вас долає почуття страху, ненависті або роздратування, намагайтеся швидше перемикнутися на позитив: яскраві та приємні спогади, образ коханої людини, мрію. Так ви зможете захистити себе від неприємностей, які незмінно притягуються негативними емоціями.

7. Зберіть старі фотографії колишніх коханих, спогади про яких викликають у вас біль. Складіть їх в коробку, перев’яжіть її червоною стрічкою і відправте на антресолі. Фахівці з фен-шуй стверджують, що таким чином ви зумієте поставити крапку в минулих стосунках і відкритися для нових почуттів.

8. Мрійте про кохання. Барвисто і яскраво, до найдрібніших деталей малюйте у своїй уяві картини щастя. Виразно уявляйте собі людину, яку хотіли б бачити поруч із собою. Програвайте у своїх думках цілі сюжети, в яких коханий поводився саме так, як ви хочете. Ваш запит обов’язково буде почутий.

9. На красивому аркуші паперу детально опишіть людини, яку хотіли б зустріти. Постарайтеся охопити всі можливі риси обранця: зовнішність, характер, манеру говорити, одягатися. Дайте відповідь на питання – ким він працює, скільки заробляє, які у нього друзі, звички, захоплення, душевні якості. Чи вміє він співчувати, бути відданим, чи є у нього почуття гумору, такту, чи здатний він на відчайдушні вчинки. Чим докладніше ви опишете портрет майбутнього коханого, тим точніше буде виконане ваше “замовлення”.

10. Складіть карту бажань. Якщо любов грає для вас вирішальну роль, то помістіть в центрі великого плаката свою фотографію поруч з портретом людини, зовнішність якої вам подобається. Оточіть вашу пару усіма атрибутами щастя. Знайдіть зображення будинку, який би ви хотіли мати, дітей, грошей, машини, подорожей, що захоплюють. Повісьте карту на видному місці, частіше дивіться на неї та мрійте. Візуалізація – один із найпотужніших способів перетворити фантазії в реальність.

Більшість людей щасливі настільки, наскільки вони вирішили бути щасливими

А. Лінкольн

3 головних «ніколи»

1. Ніколи не тримайте старих образ, особливо на колишніх коханих. Образи на підсвідомому рівні блокують можливості для позитивних змін в житті.

2. Ніколи не кажіть собі: у мене нічого не вийде. Віра в успіх – головна запорука самого успіху.

3. Ніколи не перетворюйте пошук кохання в самоціль. Справжнє почуття приходить природно і гармонійно.

Закон 2. Щаслива людина живе набагато довше і рідше хворіє

“Усі хвороби від нервів”. Наше фізичне здоров’я – дзеркальне відображення здоров’я душевного. І мова зовсім не йде про психічні розлади. Виявляється, хвилювання, страх, горе та інші негативні емоції руйнують організм на клітинному рівні, народжуючи в ньому невиліковні хвороби.

Психологи, що впритул вивчають цю проблему, стверджують: люди вмирають від негативних думок. Сьогодні вчені довели: всі процеси в організмі знаходяться під контролем центральної нервової системи, яка і створює сценарій вікових змін. У ньому відбиваються наші уявлення про життя, традиції та очікування.

Наприклад, якщо людина впевнена в тому, що після сорока років настає пора в’янення, що несе з собою низку хвороб, розчарувань і провалів, то так воно і станеться.

Минувши сорокарічний рубіж, хтось такий почне активно старіти, хворіти та в’янути. У той час як його ровесник не втратить здоров’я, енергії та радості буття до глибокої старості лише тому, що буде вірити – людина здатна насолоджуватися життям в будь-якому віці.Взагалі, віра творить чудеса, допомагає справлятися з невиліковними хворобами, піднімає людей з інвалідних візків. Відчуття душевної гармонії й щастя зцілює людину краще від будь-яких найдієвіших препаратів.

Лікарі війська Олександра Македонського дивувалися дивовижному факту: воїни армії, що програла, вмирали від тих поранень, з якими солдати-тріумфатори справлялися дуже швидко. Пізніше лікар Наполеона Бонапарта сформулював цю думку так: “Рани переможців заростають швидше”. Іншими словами – успіх будь-якого лікування залежить від жаги до життя. У нашому організмі все спочатку задумано таким чином, що він здатний сам себе зцілювати. Правильні думки та сила духу – головна умова.

Мрії – це попередній перегляд того, що життя вже привносить в майбутнє

Альберт Ейнштейн

10 золотих правил притягнення здоров’я:

1. Створіть власний, відповідний вашим бажанням сценарій вікових змін. Уявіть себе в тридцять, сорок, п’ятдесят і далі років. Само собою, виберіть ідеальний варіант, при якому ви будете виглядати значно молодшими від реального віку, і набагато енергійнішими від своїх однолітків. Це допоможе вам зберегти молодість, здоров’я і красу.

2. Уникайте стресів. Опинившись в неприємній ситуації, подумайте про те, наскільки незначна вона в порівнянні з масштабом всього життя. Поставтеся до проблеми по-філософськи, згадайте відомий вислів, написаний на персні царя Соломона “Все проходить і це пройде”.

3. Будьте ласкаві та поблажливі до людей. Навчіться прощати їм помилки – і ви помітите, наскільки покращиться ваше здоров’я. Адже коли у вашій душі живуть образи, ви несвідомо стаєте прив’язаними до кривдників, втрачаєте сили й хворієте. Прощення ж звільняє вас від цієї залежності та зцілює душу.

4. Все, за що ви беретеся, намагайтеся робити спокійно і впевнено. Лікарі називають поспіх “квапливим вбивцею”, адже він змушує організм виробляти адреналін у великих кількостях, що “заганяє” серце, створює напругу і врешті-решт серйозно псує здоров’я.

5. Намагайтеся отримувати якомога більше позитивних емоцій. Доведений факт: оптимісти живуть довше від песимістів і виглядають набагато молодше. Адже позитивні емоції підвищують імунітет і гальмують процеси старіння.

6. Найбільш шкідливі для здоров’я почуття – це злість, відчуття провини та невдоволення собою й навколишнім. Пам’ятайте: здоров’я починається з любові до самого себе і своїх ближніх.

7. Як можна частіше смійтеся. Дослідження показали, що завдяки сміху в організмі людини посилюється потік крові, що є відмінною профілактикою серцево-судинних захворювань. А ось негативні емоції включають механізми саморуйнування.

8. Навчіться повністю розслаблятися. Знайдіть час для споглядання. Виділіть для цього десять хвилин в день, краще перед сном. Включіть улюблену музику, зручно сядьте. Виберіть об’єкт, який діяв би на вас найбільш благотворно. Це може бути вогонь в каміні, рибки в акваріумі, що завгодно. Головне, щоб в момент споглядання ви відчували рівновагу і гармонію. Насолоджуйтеся спокоєм, відчуйте умиротворення, намагайтеся не думати ні про що, що могло б затьмарити вашу свідомість. Фахівці стверджують: такі хвилини здатні відновлювати організм від щоденних стресів.

9. Візьміть за правило аналізувати власні хвороби. Всі симптоми наших недуг – це знаки, що говорять: “Ти робиш щось не так, зверни увагу на свої вчинки і думки” Навіть банальна застуда не виникає на рівному місці. Вона “годується” роздратуванням і образою.

10. Боріться з поганим настроєм, не дозволяйте йому затягнути вас в депресію. Психологи радять по дві хвилини в день тренувати “м’язи щастя”. Посміхайтеся своєму відображенню в дзеркалі та в цей час думайте про те, що ви – найздоровіша, найкрасивіша людина на землі. Душевна гармонія – пальне для удачі.

3 головних «ніколи»

1. Ніколи не скаржтеся на хвороби, хіба тільки лікарям. Людина, яка постійно нарікає на недуги, докладно розповідає про них навколишнім, несвідомо підриває власне здоров’я.

2. Ніколи не ставте самому собі діагноз. Коли ви говорите: напевно, у мене така-то хвороба, то програмуєте її, і незабаром ваші побоювання збуваються.

3. Ніколи не вступайте в суперечку з агресивно налаштованими людьми, що не примикають до рухів проти чого-небудь. Негативне посилання руйнує організм. А здоров’я починається з внутрішнього спокою і позитивного ставлення до життя.

Закон 3. Не гроші приносять щастя, а щастя гроші

Ми навіть не підозрюємо, наскільки помиляємося, коли говоримо: “Ось якби у мене були гроші, я став би по-справжньому щасливим”. Закон притягнення працює з точністю до навпаки: багатство, успіх і інші блага починають з’являтися у когось саме тоді, коли він відчуває себе по-справжньому щасливим. Іншими словами, відчуття щастя здатне зробити кожного більш продуктивним, цілеспрямованим, наполегливим, впевненим в собі, від чого напряму залежить збільшення матеріального доходу.

А ось перебуваючи в занепаді духу, розбагатіти просто неможливо – стверджують фахівці. Тому для початку необхідно розібратися в причинах, через які виник пригнічений стан, і лише усунувши їх, починати рухатися до багатства і благополуччя.

Багатство і добробут починаються з великої мрії, відкритої, яскравої, без всяких сумнівів і страхів. Адже мріючи, ми нічим не ризикуємо, а значить, можемо дозволити собі найнеймовірніше. Але, на жаль, більшість людей обмежує себе навіть в цьому лише тому, що не бачить, не уявляє, яким чином фантазії можуть стати реальністю. Фахівці заспокоюють: ніхто з нас не здатний прорахувати шлях до успіху, потрібно просто вірити в нього, і ця віра, як магніт, сама притягне удачу. Мартін Лютер Кінг говорив: “Зробіть перший крок і повірте. Навіть якщо вам не видно всього шляху, просто зробіть перший крок”.

“Ідіть до вашого щастя, і Всесвіт відкриє двері там, де раніше були одні стіни”.

Джозеф Гамбелл

10 золотих правил притягнення багатства:

1. Змініть свої уявлення про багатство. Якщо вам в дитинстві казали, що великі гроші не можна заробити чесним шляхом, то ця установка може виявитися фатальною і заблокувати дорогу до добробуту в майбутньому. До того, що блокує, відносяться і твердження про те, що гроші заробляються потом і кров’ю, що потрібно економити кожну копійку. З подібними думками багатства не досягти. Прийміть іншу установку: гроші приходять легко і регулярно. Таке ставлення звільнить вашу свідомість від непотрібних страхів і відкриє дорогу новим починанням.

2. Не перетворюйте гроші в самоціль. Думайте про те, що вони – перш за все свобода, яка допоможе вам здійснити задумані плани й стати щасливою людиною.

3. Займайтеся тільки улюбленою справою. Неможливо зробити кар’єру і розбагатіти на тому, що суперечить вашій природі. По-перше, ви постійно будете відчувати внутрішній опір, а по-друге, навколо вас обов’язково знайдеться безліч захоплених професіоналів і рано чи пізно ви перетворитеся на аутсайдера. Тому, не шкодуючи часу і сил, шукайте те заняття, для якого створені саме ви. Станьте в ньому кращим і ваші старання будуть гідно винагороджені.

4. Проявіть стриманість і терпіння. Дуже багато людей втрачають віру на півдорозі до багатства. Вони докладають великих зусиль і хочуть отримати миттєвий результат, але, не дочекавшись його, кажуть: “Це не працює”. Таким чином, самі зупиняють і скасовують уже запущений процес.

5. Пам’ятайте: гроші – це енергія, їм необхідний постійний рух. Тому навчіться правильно віддавати їх. Для цього освойте одну вправу: оплачуючи рахунки або розраховуючись за покупку в магазині, щиро побажайте добра людині, якій вручаєте свої купюри. Уявіть, що ваші кошти підуть на закупівлю нових товарів, стануть зарплатою для тих, хто вас обслуговує. Таким чином, ви відчуєте себе частиною масштабного фінансового процесу, в якому доходи постійно збільшуються.

6. Не скупіться. Пам’ятайте, що скупий платить двічі. Один з головних законів притягнення грошей свідчить: чим більші витрати, тим інтенсивніші фінансові надходження.

7. Весь час шукайте нові додаткові джерела доходу. Це допоможе вам розширити свій потенціал і знайти найбільш точну сферу професійних інтересів.

8. Думайте категоріями достатку. Поводьтеся, як багата людина. Навіть якщо в даний момент у вас недостатньо коштів, орієнтуйтеся на хороші дорогі речі. Уявляйте себе в них. Вбирайте атмосферу багатства, і воно обов’язково прийде у ваше життя.

9. Візуалізуйте образ грошей. Абсолютно чітко визначтеся з тим, яка сума вам потрібна для повного щастя. Думайте про неї. Домальовуйте до одиниці на банкноті ту кількість нулів, яка утворила б потрібну суму. Носіть банкноту в гаманці або прикріпіть на видному місці. Думка матеріальна.

10. Не забувайте говорити “спасибі” життю за все те хороше, що в ньому є. Подяка – велика сила, що примножує успіх. Змініться самі, і навколишній світ зміниться разом з вами.

3 головних «ніколи»

1. Ніколи не кажіть “ніколи”. Назавжди виключіть зі свого життя фрази: “Я ніколи не виберуся з боргів”, “Я ніколи не знайду хорошої роботи” тощо. Ці фрази – потужна заборона на багатство і благополуччя.

2. Ніколи не відкладайте грошей “на чорний день”, інакше ви ризикуєте його дуже скоро дочекатися. Краще прийміть інше формулювання: “На приємні сюрпризи”.

3. Ніколи не сваріть себе за незаплановані витрати та спонтанні покупки. Адже вони – порція позитивних емоцій, без яких процес заробляння грошей втрачає сенс. У слов’янській культурі не прийнято і навіть непристойно демонструвати щастя, радіти в той час, коли в інших людей все складається не так вдало. Та й в радянські часи нас довго привчали до думки, що щастя народжується в завзятій боротьбі, що його можна лише заслужити важкою працею. Так чи інакше, але “час боротьби за щастя” пішов у минуле, а стереотипи залишилися.

Організацією соціологів World Values Survey було проведено міжнародне дослідження “рівня щастя”. Респондентів просили оцінити власну задоволеність життям. Наша країна опинилася на вісімдесятому місці, в оточенні держав пострадянського простору. А перші позиції зайняли навіть не американці – вони виявилися лише на п’ятнадцятому місці.

“Щасливчиками” стали жителі далеко не багатих Пуерто-Ріко і Мексики. Не відставала від них і Індія. До речі, люди, що побували в цій загадковій країні, з подивом відзначають контраст, що впадає в око – кричущі злидні та убогий побут в поєднанні з відкритими, просвітленими обличчями індусів. Всі ці дослідження говорять лише про одне: матеріальний добробут зовсім не гарантія щастя. Можна бути багатою і водночас глибоко нещасною людиною. І, як показує практика, можна і навпаки – радіти життю без видимих на те причин.

Цікаві думки? Погоджуєтесь з ними чи ні? Діліться думками та враженнями в коментарях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *