Весна нас радує не лише яскравим та теплим сонечком, а ще й появою перших свіжих овочів Класичний салат редиски з сметаною чи цибулею всі знають і люблять. Можна приготувати і почастувати свої рідних редискою маринованою.
Ви та всі ваші рідні та близькі будуть в захваті від цієї закуски. За матеріалами
Маринована редиска
Складові:
редиска – 1 кг;
перець духмяний – 10 горошин;
перець чорний – 10 горошин;
гвоздика – 3 шт.;
петрушка – 1 пучок (середній)
кріп – 1 пучок (середній);
часник – 1 головка;
вода – 1 л;
цукор – 6 чайних ложок;
сіль – 3 чайні ложки;
оцет 9% — 120 мл;
лавровий листок – 5 шт.
Приготування
Маринована редиска за цим рецептом, буде готова до вживання вже через 8 годин.
Холодну воду заливаємо у велику каструлю, додаємо туди цукор, сіль за списком і ретельно все перемішуємо. Доводимо до кипіння і кип’ятимо хвилину. Потім знімаємо з вогню і, накривши кришкою, даємо охолонути. Щоб вода була трохи теплою.
В той час поки вода холоне, ми беремо чисту 2-літрову банку і на дно кладемо петрушку і кріп.
Подрібнюємо часник і теж кладемо туди.
Помиту редиску ріжемо пластинками товщиною 3-4 мм і закладаємо в банку зверху на петрушку і кріп.
Заливаємо в банку остиглий маринад через маленьке ситечко, щоб на ньому залишилась приправа (горошок перцю та гвоздика). Маринад наливаємо не до кінця, потім додаємо оцет.
Потім банку з редискою накриваємо кришкою і трохи перемішуємо, перевертаючи банку вгору-вниз. Потім, коли повністю охолоне, ставимо в холодильник на 8 годин.
При подалі добавляти трішки олії і зелені за смаком! Неймовірно смачна закуска, яку люблять навіть чоловіки!
Смачного!