21 Листопада, 2024
Маринована редиска. Найсмачніша та корисна весняна страва, яку ви готуватимете знову і знову!

Маринована редиска. Найсмачніша та корисна весняна страва, яку ви готуватимете знову і знову!

Весна нас радує не лише яскравим та теплим сонечком, а ще й появою перших свіжих овочів Класичний салат редиски з сметаною чи цибулею всі знають і люблять. Можна приготувати і почастувати свої рідних редискою маринованою.

Ви та всі ваші рідні та близькі будуть в захваті від цієї закуски. За матеріалами

Маринована редиска

Складові:

редиска – 1 кг;

перець духмяний – 10 горошин;

перець чорний – 10 горошин;

гвоздика – 3 шт.;

петрушка – 1 пучок (середній)

кріп – 1 пучок (середній);

часник – 1 головка;

вода – 1 л;

цукор – 6 чайних ложок;

сіль – 3 чайні ложки;

оцет 9% — 120 мл;

лавровий листок – 5 шт.

Приготування

Маринована редиска за цим рецептом, буде готова до вживання вже через 8 годин.

Холодну воду заливаємо у велику каструлю, додаємо туди цукор, сіль за списком і ретельно все перемішуємо. Доводимо до кипіння і кип’ятимо хвилину. Потім знімаємо з вогню і, накривши кришкою, даємо охолонути. Щоб вода була трохи теплою.

В той час поки вода холоне, ми беремо чисту 2-літрову банку і на дно кладемо петрушку і кріп.

Подрібнюємо часник і теж кладемо туди.

Помиту редиску ріжемо пластинками товщиною 3-4 мм і закладаємо в банку зверху на петрушку і кріп.

Заливаємо в банку остиглий маринад через маленьке ситечко, щоб на ньому залишилась приправа (горошок перцю та гвоздика). Маринад наливаємо не до кінця, потім додаємо оцет.

Потім банку з редискою накриваємо кришкою і трохи перемішуємо, перевертаючи банку вгору-вниз. Потім, коли повністю охолоне, ставимо в холодильник на 8 годин.

При подалі добавляти трішки олії і зелені за смаком! Неймовірно смачна закуска, яку люблять навіть чоловіки!

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *