Сьогодні в магазинах складно знайти якісний сир, навіть в лінійці дорогих продуктів. Тому доводиться готувати домашній варіант з натуральних продуктів.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- молоко, 1 л;
- сіль, 0.5 ч.л;
- яйця, 3 шт;
- сметана, 200 г;
Процес приготування
Якщо немає домашнього молока, можна взяти магазинне, але з великим відсотком жирності.
Ставимо на вогонь і гріємо.
Яйця перебиваємо вінчиком до однорідної маси.
Водимо в яйця сметану і перемішуємо до однорідності.
Коли молоко вже почне закипати, вливаємо яєчно-сметанним масу і швидко перемішуємо вінчиком.
Постійно перемішуємо і варимо на невеликому вогні до густоти.
Коли в масі утворюються пластівці, знімаємо каструлю з плити і виливаємо в сито, застелене кількома шарами марлі.
Ми залишаємо масу стікати, потім віджимаємо, закручуємо марлю і ставимо гніт.
Можна залишити на столі на ніч або поставити в холодильник.
Вранці прибираємо марлю і отримуємо смачний і ніжний сир, який прекрасно підходить до сніданку.
Таку основу можна змішати з зеленню, сіллю, спеціями і будь-якими іншими наповнювачами. Тоді вийде пікантна добавка до бутербродів. Смачно виходить з паприкою і ароматними італійськими травами.