12 Травня, 2024
Ніколи не бійтеся говорити людям ці 10 простих фраз

Ніколи не бійтеся говорити людям ці 10 простих фраз

Слова мають у нашому житті велике значення. А ще вони мають велику силу, і вони можуть багато змінити. Тому щоразу, коли вас відвідає одна з цих думок, неодмінно скажіть про це вголос.

Ти зробив мені боляче

Не варто боятись говорити про це. Тим більше, якщо це стосується близької людини. Відносини потрібно проясняти якомога раніше, а не накопичувати образи і чекати на момент, коли все закінчиться.

Я був не правий

А ще не варто боятися визнати власні помилки та говорити про це вголос. Повірте, ця здатність сотні разів врятує ваші стосунки з найближчими.

Ні

Ми часто погоджуємося, просто машинально відповідаємо на пропозиції та прохання «Так». А тепер треба навчитися говорити “Ні”. Це змінить ваше життя. Не погоджуйтесь на все, це забирає у вас дорогоцінний час та сили.

Я не згоден

Думку треба вміти висловлювати. Якщо ви з чимось не погоджуєтесь, якщо в чомусь не переконані – скажіть про це. Люди повинні знати, з ким вони мають справу, з людиною яких принципів та яких життєвих правил.

З мене досить

Якщо ви щось більше не можете терпіти … Якщо ви відчуваєте, що межу вже перейшли, то просто скажіть “З мене вистачить”. Вміння ставити крапки там, де потрібно – також рятує від непоправних помилок.

Це не ваша справа

Пам’ятайте, що ви маєте право захищати свій особистий простір. Якщо люди самі намагаються втиснутися у ваше життя і вам це завдає дискомфорту, то ввічливо дайте їм знати, що вам це не подобається, але ви однаково цінуєте їхню участь.

Я не знаю

Вражає, скільки людей готові сказати вам що завгодно, але не «Я не знаю». Будь трохи простіше, всі ми зрештою вчимося, і ніхто не знає відповідей на всі, навіть на очевидні питання. Просто вмійте це визнати. І будьте чесним із собою та своїм оточенням.

Мені страшно

Наша вразливість – те, що робить нас живими. Говорити про свої страхи — це нормально. Це дозволить вашим близьким зрозуміти, що ви чесні насамперед із собою, і дасть сигнал, що ви готові прийняти допомогу.

Я хочу побути один

Не соромтеся попросити людину залишити вас наодинці із собою. Не бійтеся просити особистий час для того, щоб просто про щось подумати, щось прочитати чи прослухати.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *