19 Квітня, 2024
Ось чому заряджати мобільник всю ніч категорично не можна!

Ось чому заряджати мобільник всю ніч категорично не можна!

Поширена звичка заряджати телефон всю ніч може здатися зручною, враховуючи, що вранці можна отримати готовий до роботи смартфон з повною батареєю. Проте чи так це зручно в довгостроковій перспективі.

Експерти стверджують, що тривала зарядка гаджета повільно, але вірно його «вбиває».

Проблема полягає в тому, у батареї кожного пристрою є термін служби, іншими словами зарядити її на 100% можна тільки певну кількість разів. Хороший акумулятор витримає величезне число циклів зарядки-розрядки батареї, проте робить він це не нескінченно.

Тому, якщо батарея заповнена на 100%, пристрій перестає заряджатися. Як тільки акумулятор втрачає запас енергії на 1%, модуль заряду включається знову. Таке може відбуватися кілька разів за ніч. Не важко уявити, як багато циклів витрачається даремно, і те, що термін служби вашого гаджета скорочується.

Важливо відзначити, що в 100% заряді батареї немає ніякої необхідності. Наповнювати батарейку до відмови означає лише те, що вона з часом втратить свою потужність. Простіше кажучи, батарейка буде розряджатися швидше.

У зв’язку цим експерти рекомендують заряджати свої гаджети до 80% і розряджати приблизно до 20%. Цей простий спосіб допоможе продовжити термін служби будь-якого пристрою і заощадити гроші на покупку нового.

За матеріалами

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *