Домашній сир з кефіру
Інгредієнти:
- 2 л кефіру 2,5% – ї жирності
- 3 ч. л. солі
Приготування:
1. Придбай магазинний кефір будь-якої торговельної марки відповідної жирності. Вилий його в каструлю.
2. Додай дві чайні ложки солі з гіркою. Перемішай. Доведи до кипіння на невеликому вогні.
3. Коли кефір почне закипати, на його поверхні утворюються бульбашки, сирна маса підійде догори, знизу залишиться сироватка. Побачиш ці ознаки, зніми каструлю з вогню.
4. Підготуй посуд. Візьми глибоку миску. Поклади на неї друшляк, а зверху складену вдвічі марлю.
5. Виклади білу масу на марлю з допомогою черпака. Потім почекай кілька хвилин, щоб з неї стекла сироватка.
6. Загорни сир в марлю, зв’язавши її кінці вузликами, щоб сир збився в єдину масу. Тільки коли вона повністю охолоне і стече сироватка, поклади сир в холодильник.
7. Через годину вже можеш діставати, нарізати та ласувати. Домашній сир з кефіру готовий.
Він застигне в тій формі, в якій ти його покладеш в холодильник. Тому попередньо можеш сформувати ту, яка тобі подобається. Якщо будеш подавати його гостям в якості сирної нарізки, притисни з усіх боків, щоб вийшла цеглинка.
Цей сирний сир з кефіру підійде для приготування салатів, закусок, а також в якості начинки для пирогів і іншої випічки. Його можна просто намазувати на хлібці, теж буде смачно.
Сподобався рецепт? Обов’язково поділися з друзями!