18 Травня, 2024
Чим цінний булгур: 10 властивостей, якими обділені інші крупи. Після прочитання вам відразу ж захочеться з’їсти хоча б ложечку!

Чим цінний булгур: 10 властивостей, якими обділені інші крупи. Після прочитання вам відразу ж захочеться з’їсти хоча б ложечку!

Користь будь-яких каш для організму важко переоцінити. 

Вони допомагають нам налагодити травлення, худнути на дієтах і вести здоровий спосіб життя. Високий вміст клітковини, вітамінів і мікроелементів робить їх незамінними в раціоні кожної людини.

Сьогодні ми розповімо вам, чим корисний булгур і яким чином він впливає на роботу багатьох органів і систем в нашому організмі. Повірте, після прочитання вам відразу ж захочеться з’їсти хоча б ложечку!

Користь булгуру

як готувати булгур

Булгур вважають однією з найбільш поживних круп, але він володіє ще й багатьма корисними для організму властивостями. Це обумовлено його особливим хімічним складом: наявність всіх вітамінів групи В, величезна кількість клітковини, кальцій, магній, залізо і навіть фосфор.

користь булгура

Булгур сприяє поліпшенню міцності кісток – проблеми, відомої кожній людині. Також в каші міститься величезна кількість білка, завдяки якому можна відновити й наростити м’язові тканини.

профілактика артриту

Крім того, булгур корисний для серцево-судинної системи, оскільки містить в собі багато клітковини та вітаміну В6. Це дозволяє контролювати й запобігати розвитку захворювань. А наявність заліза стане відмінним профілактичним засобом від анемії.

профілактика гіпертонії

Для травної системи булгур теж робить чимало корисного: очищає організм від токсинів, ефективно бореться з будь-якими розладами в роботі кишківника, рятує від здуття і сприяє утворенню та росту кількості корисних бактерій.

профілактика гастриту

Одна з важливих функцій булгуру – зниження ризику утворення каменів в жовчному міхурі. Така функція можлива завдяки високому вмісту тієї ж клітковини, яка сприяє активному травленню і зменшує кількість виділеної жовчі.

профілактика утворення каменів

Цю крупу використовують навіть для виготовлення домашніх масок і скрабів для обличчя. Мікроелементи в його складі добре освіжають шкіру і сприяють її омолодженню.

домашні маски для обличчя

Навіть попри калорійність, булгур рекомендують їсти тим, хто сидить на дієті: він відмінно насичує і надовго позбавляє від відчуття голоду. Головне – стежити, щоб порції були помірними.

Як вибрати та зберігати булгур

як зберігати крупи

Оскільки виробництво булгуру в основному припадає на Туреччину, то варто відмовитися від товарів з маркуванням інших виробників. Також при виборі каші звертайте увагу на цілісність упаковки: найкраще, якщо вона ще й буде прозорою, так можна розглянути, наскільки булгур розсипчастий, і визначити його колір. Врахуйте, що зерна не повинні злипатися.

де зберігати каші

Зберігати його, як і будь-яку іншу крупу, найкраще в скляному посуді з герметичною кришкою: це дозволить уникнути появи комах і суттєво продовжить термін придатності.

скляна тара для круп

Не дарма східні народи славляться своїми довгожителями та міцним здоров’ям: їх харчування складається з корисних каш, овочів і фруктів. Нам би варто було запозичувати такий досвід і активно використовувати його у своєму житті. Залишайтеся здоровими!

Інформація призначена тільки для ознайомлювальних і освітніх цілей і не замінює професійні медичні консультації, діагностику або лікування. Даний матеріал не має науково доведеної лікувальної дії. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем з будь-яких питань, які можуть у вас виникнути про стан здоров’я.

Сподобалась стаття? Поділись з подругами!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *