20 Травня, 2024
Яка хвороба спонукає їсти солодощі?

Яка хвороба спонукає їсти солодощі?

Вам постійно хочеться солодкого? Ранок не вдався, якщо ви не з’їли солодку булочку і не випили чашечку кави? Іноді бажання з’їсти цукерку або шматочок тортика виникає, коли хочеться просто розслабитися, а іноді такі смакові переваги свідчать про наявність захворювань.

Чому вас так тягне на солодке? Цьому можна знайти пояснення. Ми в Тутка розглянемо, чому буває так важко придушити тягу до солодкого, і про які захворювання свідчить зайва тяга до вуглеводів. Читайте докладніше прямо зараз.

Що робити, якщо хочеться солодкого на сніданок, обід і вечерю

Сніданок завжди повинен бути поживним, щоб організм наповниться енергією. Оптимальний варіант – білковий сніданок з амінокислотами. В цьому випадку вдасться вгамувати почуття голоду і наповнити організм енергією, шкідливі перекуси у вигляді вуглеводних продуктів не знадобляться. Якщо до того ж ви прагнете схуднути, використовуючи радикальну дієту, то організм може просто влаштувати «страйк» і «вимагати» солодкого.

До обіду рівень енергії знижується, і ми часто замислюємося про те, що непогано було б випити чашечку кави з чимось смачненьким. Але насправді вживання кави в обідній час може спровокувати безсоння вночі, а солодощі точно не принесуть користі організму. Тому каву краще замінити трав’яним чаєм, а від солодощів відмовитися. Якщо замість цукру ви будете додавати в каву або чай цукрозамінник, це не розв’яже проблему, адже в цьому випадку організм недоотримає глюкозу, і вас все одно буде тягнути на цукерки й тістечка. В обід також корисні прогулянки на свіжому повітрі, вони знижують рівень стресу і допомагають відновити енергію. Пам’ятайте, що при стресі організм витрачає у два рази більше енергії, тому намагайтеся не нервувати, щоб знизилася тяга до солодкого.

Вечір – ідеальний час для відновлення сил, але більшість з нас після поверненню додому з роботи відразу приступають до виконання домашніх справ, а між ними перекушують тістечком або шматочком торта в спробі хоч трохи розслабитися. Результат – настрій підіймається, але стрес нікуди не йде. Якщо так робити щодня, то кількість спожитого цукру підвищиться, а здоров’я погіршиться.

Вихід: виділити хоча б кілька хвилин на відпочинок, помедитувати, виконати дихальну гімнастику або просто посидіти в тиші. Якщо навіть після ситної вечері вам захочеться солодкого, можливо, справа у звичці або незадоволеності днем, в цьому випадку радимо почистити зуби, це дозволить психологічно налаштуватися на нічний відпочинок.

Захворювання, при яких виникає тяга до солодкого

1. Остеохондроз.

Коли артерії, що транспортують кров до мозку передушені, то мозок не отримує глюкози й відповідно подає організму сигнали, що потрібні швидкі вуглеводи.

2. Проблеми зі шлунково-кишковим трактом.

Підвищена кислотність, закрепи, дисбактеріоз та інші порушують процес засвоєння мінералів і амінокислот, тому й виникає бажання з’їсти що-небудь солодке.

3. Захворювання печінки.

Якщо людина перенесла хворобу Боткіна, то їй завжди буде хотітися солодкого. Коли селезінка страждає від запалення, вона «вимагає» вуглеводів.

4. Цукровий діабет.

При діабеті першого типу людині завжди хочеться солодкого, оскільки в організмі не виробляється та кількість інсуліну, яка необхідна для засвоєння глюкози.

5. Пивний алкоголізм.

Для перетравлення навіть малої дози спиртного організму потрібна глюкоза й отримати її можна шляхом вживання солодких продуктів.

Не забувайте про те, що тяга до солодкого може бути обумовлена ​​відсутністю сили волі, але все ж перед тим, як намагатися змінити звичку, варто звернути увагу на стан здоров’я і впевнитись у відсутності захворювань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *