Та що для нас замаринувати шматок м’яса?
Немає нічого простішого: закип’ятили воду, додали спеції на око, залили філе – і нехай чекає свого часу хоч добу. Ця нехитра кулінарна техніка знайома кожній господині. З приготуванням не заморочуються, а м’ясо виходить, як завжди, смачним і м’яким. А як щодо того, щоб удосконалювати свої навички?
Сьогодні ми пропонуємо вам навчитися готувати яловичину по-бразильськи. Місцеві жителі знаються на м’ясі, ідеальних спеціях, правильній температурі запікання. Ось чому м’ясо за цим рецептом завжди ідеальне в усіх відношеннях: смак, аромат, зовнішній вигляд. Перенесіться в спекотну країну зі смачною кухнею, при цьому не залишаючи меж свого будинку.
Складові:
- Яловичина (вирізка) 700 г
- Біле сухе вино 200 мл
- Білий винний оцет 100 мл
- Оливкова олія 100 мл
- Розмарин 1 ч. л.
- Сіль 1 кг
- Чорний перець (горошком) 5 штук.
Приготування:
1. Змішайте три рідкі інгредієнти: винний оцет, вино, оливкову олію. У суміш потрібно додати розмарин і перець. Маринад для м’яса готовий.
2. Помийте м’ясо. Обсушіть його паперовими рушниками та помістіть в отриманий маринад на дві години. Якщо є час, можна залишити м’ясо в маринаді довше.
3. Візьміть жаростійку форму. Бажано, щоб бортики були вищими. Перенесіть в неї м’ясо і залийте четвертою частиною маринаду. Обов’язково накрийте м’ясо в формі пергаментом. На сам папір насипте сіль гіркою.
4. Виставте температуру духовки на 195 ° С. Запікайте м’ясо протягом 30 хвилин. Подавайте, нарізавши тонкими скибочками.
Багатьом здасться, що часу для приготування недостатньо: що таке пів години для такого шматка яловичини? Але поспішаємо вас попередити, що яловичина вийде середнього ступеня просмажування. Хоча м’ясо буде без крові, воно залишиться злегка рожевим всередині. Збережіть посилання і друзям відправте! Ця страва варта уваги.